Sakurai: Ο δημιουργός των Smash φτιάχνει ακόμη παιχνίδια

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος
06 Ιανουαρίου 2024 16:26
Sakurai: Ο δημιουργός των Smash φτιάχνει ακόμη παιχνίδια

Λίγο πριν την εκπνοή του 2023, ο δημιουργός των Smash Bros. τίτλων, Masahiro Sakurai, μίλησε για το μέλλον του στη gaming βιομηχανία. Συγκεκριμένα, ο ταλαντούχος developer της Nintendo έβαλε τέλος στις εικασίες σχετικά με το αν συνεχίζει ή όχι να εργάζεται σε παιχνίδια.

Ειδικότερα, μέσα από το νεότερο βίντεο στο επίσημο κανάλι του στο YouTube, ‘Masahiro Sakurai on Creating Games’, o Ιάπωνας δημιουργός επιβεβαίωσε:

Όσον αφορά εμένα, εξακολουθώ να δημιουργώ παιχνίδια προς το παρόν, αλλά καταπιάνομαι επίσης και με αυτό το κανάλι στο YouTube.

Δεν είχα κάνει ποτέ κάτι παρόμοιο πριν το ξεκινήσω, οπότε κατά κάποιον τρόπο, θα μπορούσατε να πείτε ότι ούτε εγώ έχω μείνει ακριβώς στη θέση μου.

Αργότερα στο βίντεο, ο Sakurai μίλησε για άλλους βετεράνους developers που έχουν αρχίσει να εγκαταλείπουν τη βιομηχανία, λέγοντας:

Εκτός από εκείνους που φτάνουν σε ηλικία συνταξιοδότησης, υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι που εξαφανίζονται από τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στα μισά της καριέρας τους.

[…]

Αυτό δεν περιορίζεται μάλιστα μόνο στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών, αλλά αν κάποιος δημιουργός που γνωρίζετε εξαφανιστεί ξαφνικά χωρίς ίχνος, παρακαλώ μην τον θεωρήσετε "ξεπεσμένο" ή "τελειωμένο".

Αναμενόμενα, ο Sakurai δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το project πάνω στο οποίο εργάζεται, αλλά δεν είναι απίθανο να πρόκειται για κάποιο νέο Super Smash Bros., αφού σίγουρα είναι μια πολύ σημαντική σειρά για τη Nintendo.