Ο Kojima ξεκαθαρίζει κάτι σημαντικό για το επόμενο παιχνίδι του

Ετοιμαστείτε για κάτι πολύ διαφορετικό
05 Ιανουαρίου 2024 17:07
Ο Kojima ξεκαθαρίζει κάτι σημαντικό για το επόμενο παιχνίδι του

Λίγο πριν την εκπνοή του έτους, κατά τη διάρκεια των The Game Awards 2023, ο Hideo Kojima αποκάλυψε για πρώτη φορά το νέο παιχνίδι που ετοιμάζεται σε συνεργασία με τα Xbox Game Studios. Ο λόγος γίνεται για το OD, το οποίο αναπτύσσεται παράλληλα με το Death Stranding 2, για το οποίο ο Kojima συνεργάζεται με τα PlayStation Studios.

Ο Kojima είχε τονίσει στο σόου του Geoff πως προσπαθεί να χτίσει μια νέα μορφή ψυχαγωγίας, χωρίς ωστόσο να αποκαλύπτει πολλά ακόμη. Τώρα, έκανε μερικές σχετικές δηλώσεις, προετοιμάζοντας τους παίκτες πως το παιχνίδι θα είναι πολύ πειραματικό.

Αναλυτικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X, ο πασίγνωστος Ιάπωνας δημιουργός τόνισε:

Φαίνεται ότι έχω αναγνωριστεί για τη δημιουργία παιχνιδιών που πηγαίνουν ενάντια στο ρεύμα της εποχής, όπως τα παιχνίδια "κρυφτού" όπου μπαίνετε κρυφά σε ένα κτίριο χωρίς να σας εντοπίσει ο εχθρός, ή τα "delivery παιχνίδια" όπου απολαμβάνετε να κινείστε σε έναν ανοιχτό κόσμο. Για μένα, το πιο πειραματικό παιχνίδι μου ήταν το "νικήστε βρικόλακες έξω από το σπίτι σας" χρησιμοποιώντας το πραγματικό φως του ήλιου γύρω σας. Αυτό το παιχνίδι αντιμετώπισε σφοδρές αντιδράσεις από το προσωπικό, ακόμη και μέσα στην εταιρεία. Υπό αυτή την έννοια, το "OD" θα είναι εξίσου διαφορετικό.

Φυσικά, σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, ο Kojima αναφέρεται στο Boktai: The Sun Is in Your Hand, ένα παιχνίδι που είχε φτιάξει όσο ακόμα εργαζόταν για την Konami. Ο τίτλος είχε κυκλοφορήσει το 2003 για το Game Boy Advance και βασιζόταν σε μια πραγματικά ιδιαίτερη ιδέα. Το cartridge περιλάμβανε έναν αισθητήρα φωτός. Έτσι, ο τίτλος ενθάρρυνε τους παίκτες να βγουν έξω και να παίξουν ορισμένα επίπεδα στον ήλιο!

Αν το OD μοιάζει τόσο με το Boktai, τότε μπορούμε να περιμένουμε κάτι πραγματικά μοναδικό. Το μόνο που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής είναι ότι ο Kojima θα χρησιμοποιήσει τις προηγμένες υποδομές και την cloud τεχνολογία της Microsoft με κάποιον τρόπο.

Η πιο εντυπωσιακή πτυχή ωστόσο είναι τα ονόματα που συνοδεύουν το εν λόγω project. To OD, που μοιάζει σαν το νέο PT του Kojima, είναι μια horror εμπειρία που αναπτύσσεται σε συνεργασία με έναν θρυλικό σκηνοθέτη που ειδικεύεται στο είδος. Συγκεκριμένα, ο Kojima έχει ενώσει τις δυνάμεις του με τον σκηνοθέτη του Get Out, τον Jordan Peele.

Παράλληλα, στο καστ του παιχνιδιού θα συμμετέχουν αρκετοί σταρ της μικρής και της μεγάλης οθόνης. Μεταξύ άλλων είδαμε την Sophia Lillis, από τα It, It Chapter Two και I Am Not Okay With This, καθώς και την Hunter Schafer από το Euphoria, αλλά και τον Udo Kier από τα Bacurau, Hunters και Swan Song.

Το OD αναμένεται να κυκλοφορήσει για τις Xbox κονσόλες και το PC. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πρώτο teaser trailer του τίτλου που δόθηκε στα φώτα της δημοσιότητας.