Bryan Ansell: Έφυγε από τη ζωή ο συν-δημιουργός του Warhammer

Σε ηλικία 68 ετών
04 Ιανουαρίου 2024 15:40
Bryan Ansell: Έφυγε από τη ζωή ο συν-δημιουργός του Warhammer

Όπως έγινε γνωστό, λίγο πριν την εκπνοή του 2023, ο Bryan Ansell έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 68 ετών. Πρόκειται για έναν από τους συνδημιουργούς του πασίγνωστου Warhammer franchise, για το οποίο έβαλε τα θεμέλια πριν αρκετές δεκαετίες.

Τα δυσάρεστα νέα ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας μέσα από μια ανάρτηση στο Instragram, η οποία περιλάμβανε μια κλασσική φωτογραφία του Ansell και το εξής μήνυμα:

"Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε ότι ο Bryan απεβίωσε ειρηνικά στο σπίτι του, περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, στις 30 Δεκεμβρίου του 2023".

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bryan and Diane Ansell (@the_ansells_attic)

Τα νέα δεν πέρασαν απαρατήρητα από την Games Workshop, με τον συνιδρυτή Ian Livingstone να γράφει: "Πολύ λυπηρή είδηση ότι ο Bryan Ansell απεβίωσε. Ο Bryan, ο Steve Jackson και εγώ ιδρύσαμε τη Citadel Miniatures το 1978 ως μέρος της Games Workshop. Ήταν ένας τεχνίτης και δυναμικός επιχειρηματίας που οδήγησε την ανάπτυξη της GW στο επόμενο επίπεδο. Χωρίς τον Bryan, το Warhammer δεν θα είχε ξεκινήσει".

Για την ιστορία, ο Bryan Ansell ήταν ο ιδρυτής και σχεδιαστής της Asgard Miniatures. Στα τέλη του 1978, η Games Workshop συνεργάστηκε με τον Ansell για την ίδρυση της εταιρείας Citadel Miniatures. Ο Ansell σχεδίασε το Warhammer Fantasy Battle, το οποίο κυκλοφόρησε το 1983, μαζί με τους Rick Priestley και Richard Halliwell, το οποίο αποδείχθηκε η μεγάλη επιτυχία της εταιρείας. Ο Ansell εξαγόρασε την Games Workshop μαζί με τον Tom Kirby, και η εταιρεία τελικά επικεντρώθηκε εκ νέου γύρω από το Warhammer και το Warhammer 40K.