CD Projekt Red για σενάρια εξαγοράς της: “Εκτιμούμε την ανεξαρτησία μας“

Αρνείται αυτό το σενάριο για ακόμη μια φορά
29 Δεκεμβρίου 2023 01:39
CD Projekt Red για σενάρια εξαγοράς της: “Εκτιμούμε την ανεξαρτησία μας“

Την ώρα που μεγάλα και ιστορικά gaming στούντιο εξαγοράζονται είτε από μεγαλύτερα είτε από εταιρίες-κολοσσούς, όπως την πιο πρόσφατη εξαγορά-μαμούθ της Activision-Blizzard από το Xbox και την Microsoft, υπάρχει ένα στούντιο που θέλει να σταθεί σαν το... Γαλατικό χωριό του Αστερίξ και του Οβελίξ. 

Ο λόγος για την πολωνική CD Projekt RED, δημιουργών των The Witcher και του Cyberpunk 2077, η οποία για ακόμη μια φορά δηλώνει πως θα διατηρήσει την ανεξαρτησία της και δεν την ενδιαφέρει να αγορασθεί από κανέναν. Μπόρεσε, άλλωστε, ολομόναχή της να γυρίσει το αρνητικό λανσάρισμα του Cyberpunk 2077 που της άφησε έναν λεκέ στη φήμη της, με το Phantom Liberty expansion. 

Την δήλωση αυτή έκανε ο CEO της CD Projekt, Adam Kicinski, ο οποίος δήλωσε κάθετα πως είναι εναντίον οποιασδήποτε είδους πώλησης του στούντιο. Χαρακτηριστικά τη δήλωση έκανε στην πολωνική εφημερίδα Parkiet

Αυτές είναι απλώς φήμες. Είχαμε πάντα μια σαφή θέση, η οποία υποστηρίζεται από τους κανονισμούς που περιλαμβάνονται στο καταστατικό (με στόχο την αποτροπή μιας εχθρικής εξαγοράς). Δεν μας ενδιαφέρει να ενταχθούμε σε οποιαδήποτε μεγαλύτερη οντότητα. 

"Δουλέψαμε όλη μας τη ζωή για να φτάσουμε σε αυτή τη θέση που έχουμε τώρα και πιστεύουμε ότι σε λίγα χρόνια θα είμαστε ακόμη μεγαλύτεροι και ισχυρότεροι. Έχουμε φιλόδοξα σχέδια και είμαστε παθιασμένοι με αυτό που κάνουμε. Εκτιμούμε την ανεξαρτησία".

Πλέον, σχεδόν οι μισοί developers της εργάζοντας στο The Witcher 4. Αυτές είναι πληροφορίες που πρακτικά τώρα επιβεβαιώνονται από τα επίσημα χείλη της CD Projekt, καθώς τις είχαμε ακούσει και τον περασμένο Αύγουστο

 To "Codename Polaris" είναι η κωδική ονομασία του The Witcher 4 ή απλώς του "επόμενου Witcher τίτλου", το οποίο γνωρίζουμε ότι θα "ξεκινήσει ένα νέο saga" για το franchise.

 Επίσης, γνωρίζουμε ότι το Witcher 4 αναπτύσσεται με την Unreal Engine 5 αντί για την Red Engine της CD Projekt και παράλληλα ετοιμάζεται το remake του πρώτου Witcher, επίσης με την Unreal Engine 5.