EA: «Τα στούντιό μας είναι ελεύθερα να επιλέξουν και άλλες μηχανές εκτός της Frostbite»

Την ώρα που έκανε rebrand την μηχανή γραφικών της
19 Δεκεμβρίου 2023 16:19
EA: «Τα στούντιό μας είναι ελεύθερα να επιλέξουν και άλλες μηχανές εκτός της Frostbite»

Η Electronic Arts ανακοίνωσε μια σημαντική αλλαγή στην προσέγγισή της για την ανάπτυξη παιχνιδιών, επιτρέποντας πλέον στις ομάδες της να επιλέγουν ελεύθερα τις μηχανές γραφικών που προτιμούν για τα παιχνίδια τους. Η απόφαση αυτή συμπίπτει με ένα γενικότερο rebranding της εσωτερικής μηχανής της, της Frostbite, τονίζοντας την "ανανεωμένη εστίαση στη συνεργασία" μεταξύ των στούντιό της. Η Frostbite της EA, η οποίο κινεί τα γρανάζια για τα περισσότερα γνωστά franchises της, από το Battlefield μέχρι το EA Sports FC, τοποθετείται πλέον ως μια συνεργατική πλατφόρμα καινοτομίας.

Μάλιστα, η όλη φιλοσοφία της εταιρίας μοιάζει να έχει αλλάξει, αφού η EA όχι απλώς θα αφήνει τα στούντιό της να έχουν την ελευθερία να επιλέξουν άλλες μηχανές για τα παιχνίδια τους, αλλά συγχρόνως διαβεβαίωσε ότι είναι δική της ευθύνη να εξελιχθεί η Frostbite στην καλύτερη επιλογή για τα παιχνίδια της EA.

Για την ιστορία, η Frostbite αρχικά αναπτύχθηκε από την DICE για τη σειρά Battlefield και με τα χρόνια χρησιμοποιηθεί ευρέως, μεταξύ άλλων στους τελευταίους τίτλους της BioWare, Mass Effect: Andromeda και Anthem. Ωστόσο, ειδικά τα συγκεκριμένα RPGs της BioWare είχαν αρκετά τεχνικά θέματα, με πληροφορίες να αποκαλύπτουν πόσο δύσκολη ήταν η ανάπτυξη με την εν λόγω μηχανή.

Όσον αφορά rebranding της Frostbite αυτό καθ’ αυτό, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EA, το λόγοτυπο περιλαμβάνει ξανά ένα αποτύπωμα χεριού, που συμβολίζει την ανθρώπινη επαφή στην ανάπτυξη παιχνιδιών και τη δημιουργική επίδραση του κάθε ατόμου που συμμετέχει στη δημιουργία. Μάλιστα, αυτό το νέο λογότυπο αποτελείται από επικαλυπτόμενα στρώματα, για να αντιπροσωπεύει τις συνεργατικές προσπάθειες εντός της EA.