Κύμα απολύσεων και στην Codemasters, δημιουργό του EA F1

Τι δήλωσε η ΕΑ για το γεγονός;
05 Δεκεμβρίου 2023 15:59
Κύμα απολύσεων και στην Codemasters, δημιουργό του EA F1

Εν μέσω της οικονομικής ύφεσης που επικρατεί και τα απανωτά κύματα απολύσεων στη gaming βιομηχανία -και όχι μόνο- δεν την γλίτωσε ούτε ένα ακόμη μεγάλο στούντιο που βρίσκεται υπό την ομπρέλα της Electronic Arts

Ο λόγος για την βρετανική Codemasters, δημιουργό μερικών εκ των διασημότερων racing τίτλων εκεί έξω όπως το F1 23 και το EA Sports WRC. Η EA επιβεβαίωσε ότι έγιναν απολύσεις στην Codemasters αν ακι δεν διευκρινίζεται πόσοι υπάλληλοι έχασαν τις δουλειές τους και σε ποια τμήματα. 

Την δυσάρεστη είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της ΕΑ κάνοντας και μια σχετική δήλωση στο IGN: "Η επιχείρησή μας αλλάζει συνεχώς, καθώς προσπαθούμε να παρέχουμε εκπληκτικά παιχνίδια και υπηρεσίες που κρατούν τους παίκτες μας αφοσιωμένους, συνδεδεμένους και εμψυχωμένους. Κατά καιρούς, αυτό προϋποθέτει από την εταιρεία να κάνει οργανωτικές αλλαγές μικρής κλίμακας που ευθυγραμμίζουν τις ομάδες και τους πόρους μας ώστε να ανταποκρίνονται στις εξελισσόμενες επιχειρηματικές ανάγκες και προτεραιότητες. Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με όσους επηρεάζονται από αυτές τις αλλαγές, παρέχοντας την κατάλληλη υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας".

Για την ιστορία, η EA είχε εξαγοράσει την Codemasters για το ποσό των $1.2 δισεκατομμυρίων το 2021. Γενικότερα η ΕΑ προχώρησε σε μείωση 6% του εργατικού δυναμικού της τον περασμένο Μάιο, ύστερα από απολύσεις στο τμήμα των QA testers του Apex Legends και στην Bioware.