Θα είναι canon όλα τα επερχόμενα παιχνίδια της DC με τις νέες ταινίες;

Ο James Gunn δίνει μια αμφίσημη απάντηση
04 Δεκεμβρίου 2023 23:29
Θα είναι canon όλα τα επερχόμενα παιχνίδια της DC με τις νέες ταινίες;

Όταν ανακοινώθηκε το νεοσύστατο DC Universe δια χειρός James Gunn και Peter Safran είχε ειπωθεί η φράση ότι θα ενσωματώνει και άλλα μέσα στο canon του, όπως βιντεοπαιχνίδια. Κάποιοι fans της DC όμως είχαν ένα ερώτημα για το κατά πόσο θα συμπεριλαμβάνεται το timeline του DCU με τα επερχόμενα videogames της Warner Bros. Games, όπως για παράδειγμα το πολυαναμενόμενο Suicide Squad: Kill the Justice League της Rocksteady Games. 

Φαίνεται πως η απάντηση του κλειδοκράτορα και mastermind του νέου κινηματογραφικού σύμπαντος της DC ήταν αμφίσημη, μιας και άφησε να εννοηθεί πως δε θα είναι απαραίτητο για κάθε DC videogame να είναι "canon" στο DCU

Πιο συγκεκριμένα, ο Gunn απαντώντας στην ερώτηση ενός χρήστη στην πλατφόρμα Threads, για το αν όλοι οι επερχόμενοι τίτλοι της WB Games θα πρέπει να συμβαδίζουν τα γεγονότα τους, με τις επερχόμενες ταινίες της DC από εδώ και στο εξής, είπε απλά και λιτά "Όχι". 

Αυτό σημαίνει ότι τόσο το "Suicide Squad: Kill the Justice League" όσο και το "Wonder Woman" της Monolith Productions θα υπάρχουν σε δικά τους σύμπανα, χωρίς να χρειαστεί να μπλεχτούν στα κινηματογραφικά σχέδια της DC Studios και να περιπλέξουν τα πράγματα περισσότερο από όσο χρειάζονται. 

Άλλωστε όλα βαίνουν καλώς με την παραγωγή του Superman: Legacy, την ταινία που θα αποτελέσει την αφετηρία του Chapter 1: Gods and Monsters του DCU. 

Το Suicide Squad: Kill the Justice League αναμένεται να κυκλοφορήσει για τα PlayStation 5, Xbox Series X|S και PC στις 2 Φεβρουαρίου του 2024.