Η Rockstar τα έβαλε με πρώην developer της που μίλησε για τα χρόνια του στο στούντιο

Κάποια πράγματα μάλλον θα μείνουν για πάντα μυστικά
25 Νοεμβρίου 2023 16:00
Η Rockstar τα έβαλε με πρώην developer της που μίλησε για τα χρόνια του στο στούντιο

Πριν από μερικές ημέρες σας είχαμε ενημερώσει σχετικά με μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη για τη μοίρα του Agent, του αποκλειστικού παιχνιδιού της Rockstar Games για το PS3 που εν τέλει δεν κυκλοφόρησε ποτέ. Αυτές οι πληροφορίες είχαν έρθει στα φώτα της δημοσιότητας από τον πρώην technical director της Rockstar, Obbe Vermeij.

Ο Vermeij εργαζόταν στην Rockstar North από το 1995 μέχρι το 2009, συνεισφέροντας σε παιχνίδια όπως τα Grand Theft Auto III, Grand Theft Auto IV, Grand Theft Auto Vice City και Grand Theft Auto San Andreas. Στις 11 Νοεμβρίου λοιπόν, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα νέο blog, για να μιλήσει για τα χρόνια του στη φημισμένη ομάδα, μόνο που αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε ιδιαίτερα στη Rockstar.

Συγκεκριμένα, εντός λίγων ημερών το blog κατέβηκε, με την τελευταία ανάρτηση να αναφέρει:

Έλαβα ένα email από τη Rockstar North. Πραγματικά πίστευα ότι δεν θα πείραζε κανέναν να μιλάω για παιχνίδια 20 ετών, αλλά έκανα λάθος. Έλεγε κάτι για την καταστροφή του μυστηρίου της Rockstar ή κάτι τέτοιο.

Πλέον, ακόμη και αυτό το μήνυμα κατέβηκε από το blog, το οποίο απλώς γράφει:

Αποφάσισα να κλείσω το blog.

Έπεσε στην αντίληψή μου ότι κάποιοι από τους πρώην συναδέλφους μου δεν το απολαμβάνουν τόσο πολύ όσο νόμιζα ότι θα το απολάμβαναν.

Καμία πίεση από την Rockstar. Ήταν δική μου επιλογή.

Όπως φαίνεται λοιπόν, τα ενδεότερα της Rockstar θα παραμείνουν μυστικά, μιας και η εταιρία παραμένει εξαιρετικά αυστηρή σχετικά με οτιδήποτε αφορά την ανάπτυξη των παιχνιδιών της, ακόμη και ολόκληρες δεκαετίες χρόνια μετά.