Κατακραυγή για το Cyberpunk 2077: Ultimate Edition – Απάντησε η CD Projekt

Για τα περιεχόμενα της retail έκδοσης
21 Νοεμβρίου 2023 21:23
Κατακραυγή για το Cyberpunk 2077: Ultimate Edition – Απάντησε η CD Projekt

Πριν μερικές ώρες η CD Projekt Red ανακοίνωσε το Cyberpunk 2077: Ultimate Edition. Όπως προδίδει και το όνομά της, πρόκειται για την απόλυτη έκδοση του open world RPG, η οποία θα περιλαμβάνει το βασικό παιχνίδι με όλες τις ενημερώσεις που έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα, καθώς και το μεγάλο πακέτο επέκτασης Phantom Liberty.

Ωστόσο, λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωση, πολλοί παίκτες έσπευσαν να τονίσουν πως η νέα έκδοση δεν είναι και τόσο...«απόλυτη», αφού το expansion δε θα βρίσκεται στον δίσκο του retail πακέτου. Αντιθέτως, η συσκευασία θα περιλαμβάνει ένα voucher για κατέβασμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ιστορική διατήρηση αυτού του περιεχομένου, αφού πρακτικά σημαίνει πως δε θα υπάρξει ποτέ σε φυσική μορφή, τουλάχιστον για όλες τις πλατφόρμες.

Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από συλλέκτες, λάτρεις των retail παιχνιδιών και επιφανείς λογαριασμούς στα social media που ασχολούνται με την ιστορική διατήρηση των gaming εμπειριών. Μάλιστα, το θέμα πήρε τέτοιες διαστάσεις που η CD Projekt αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινίσεις.

Συγκεκριμένα, ο Global Community Director της εταιρίας, Marcin Momot, απάντησε στα παράπονα, εξηγώντας το λόγο πίσω από την απόφαση. Αναλυτικότερα, μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο X (πρώην Twitter) έγραψε:

Για να το διευκρινίσουμε, το Phantom Liberty βρίσκεται στο δίσκο στο Xbox. Στο PS5 περιλαμβάνεται ένας κωδικός και στο PC υπάρχει δυνατότητα λήψης.

Ο λόγος για τη διαφορά στον τρόπο με τον οποίο περιλαμβάνεται το Phantom Liberty στην Ultimate Edition οφείλεται στις τεχνικές απαιτήσεις που ισχύουν για την κάθε πλατφόρμα.

Σε περίπτωση που θέλετε να φρεσκάρετε τη μνήμη σας, τις εντυπώσεις μας για το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty, που επιμελήθηκε ο Σάκης Καρπάς, θα βρείτε πατώντας εδώ