Η Sony εξετάζει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για το PlayStation Portal

Το οποίο θα το κάνει τρομερά πιο χρήσιμο
14 Νοεμβρίου 2023 23:49
Η Sony εξετάζει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για το PlayStation Portal

Αύριο, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, κυκλοφορεί και επίσημα το PlayStation Portal, η νέα φορητή συσκευή της Sony που έρχεται να συνοδεύσει το PS5. Πρόκειται για ένα σύστημα που λειτουργεί αποκλειστικά online, αφού για να παίξει κανείς χρειάζεται να είναι αναμμένο το PS5 του, για να γίνεται streaming του περιεχομένου από την κονσόλα στο Portal.

Ωστόσο, παρόλο που το PlayStation Portal λειτουργεί αρχικά μόνο μέσω Remote Play, η Sony αποκάλυψε ότι παράλληλα εξετάζει μια πολύ μεγάλη αναβάθμιση για το PlayStation Portal. Συγκεκριμένα, ο Hideaki Nishino της εταιρίας, παραχώρησε μια συνέντευξη στο ιαπωνικό μέσο AV Watch, οπού έκανε μια ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Μελλοντικά το PlayStation Portal μπορεί να υποστηρίζει και gaming μέσω cloud streaming, χωρίς δηλαδή να χρειάζεται ο κάτοχος να έχει δική του PlayStation κονσόλα.

Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος εξήγησε πως δεν υπάρχει κάποιο τεχνικό εμπόδιο που να αποτρέπει το Portal από το να υποστηρίζει cloud παιχνίδια. Ωστόσο, τόνισε πως είναι κάτι που η Sony εξετάζει και θέλει να κάνει σωστά, καθώς μια κακή αρχική εμπειρία μπορεί να κάνει αρκετούς πελάτες να μη θέλουν να δοκιμάσουν ξανά το cloud gaming.

Το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης ακολουθεί παρακάτω, μεταφρασμένο από τα Ιαπωνικά:

Τα streaming παιχνίδια του PlayStation Plus Premium περιορίζονται ως "PS only". Εφόσον πρόκειται για streaming από το cloud, θα έπρεπε να μπορείς να παίξεις από τον υπολογιστή ή το smartphone σου. Στην πραγματικότητα, στο Xbox Cloud Gaming της Microsoft μπορείς να το απολαύσεις από οποιαδήποτε συσκευή με πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, τα PlayStation Plus και Premium streaming παιχνίδια αναπαράγονται μόνο μέσα από το PS5. Δεν μπορείς να τα παίξεις ούτε από το Portal. Σε τι είδους σκέψη βασίζεται αυτό;

Nishino: Τα παιχνίδια που τρέχουν στο PS5 βασίζονται στην προϋπόθεση ότι η συσκευή διαθέτει ένα ορισμένο μέγεθος οθόνης και ένα πλήρες σετ controls. Πιστεύουμε ότι το να προσφέρουμε αυτή την ποιότητα σε μια συσκευή που δεν μπορεί να ανταποκριθεί θα ήταν εξαπάτηση του πελάτη.

Ειλικρινά, είναι εύκολο να διαγράψεις ένα χαρακτηριστικό. Αλλά θα ήθελα να προχωρήσουμε με προσεκτική σκέψη ως προς το αν αυτό είναι καλή ιδέα και αν μπορούμε πραγματικά να παρέχουμε ένα παιχνίδι χωρίς προβλήματα.

Όσον αφορά το Portal, το Remote Play και το cloud διαφέρουν απλά ως προς το που βρίσκεται ο server και δεν υπάρχουν τεχνικά ζητήματα. Ξεκινάμε με το Remote Play και θα προχωρήσουμε δοκιμάζοντας.

Πάντα μας ενδιέφερε το cloud gaming όμως, από τότε που αποκτήσαμε τη Gaikai.

Γενικά είναι σημαντικό να μην αισθάνεστε ότι είναι cloud. Αν η εμπειρία αποτύχει, οι πελάτες σας δεν θα πιστέψουν ποτέ ξανά στο cloud gaming. Δεν θέλουμε να πουν: "Δεν μπορούσα να χρησιμοποιήσω το cloud gaming".

Είναι σημαντικό όχι απλά να το δοκιμάσει κάποιος μια φορά και να είναι ΟΚ, αλλά να ανακαλύψουμε πώς να το κάνουμε βιώσιμο, πώς να κάνουμε τη σύνδεση να παραμένει και πως να κάνουμε τους πελάτες να κατανοήσουν και να χρησιμοποιήσουν την υπηρεσία.