Απολύσεις και στα gaming στούντιο της Amazon

Εκατοντάδες απολύσεις και ολοκληρωτική αναδιοργάνωση των Amazon Game Studios
14 Νοεμβρίου 2023 00:34
Απολύσεις και στα gaming στούντιο της Amazon

Στο βαρύ κλίμα που επικρατεί στην gaming βιομηχανία έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη κύμα απολύσεων αυτή την φορά από την Amazon. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο τεχνολογικός κολοσσός απέλυσε περί τα 180 άτομα από το gaming τμήμα της, προχωρώντας σε βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές όσον αφορά τους στόχους της. 

Στο ειδικό υπόμνημα που απέστειλα ο VP των Amazon Games, Christop Hartmann, αναφέρεται ότι κλείνει το Crown κανάλι της Amazon στο Twitch. Βάζει επίσης, λουκέτο στην πρωτοβουλία Game Growth μέσα από την οποία βοηθούσε τους δημιουργούς παιχνιδιών να προωθήσουν τους τίτλους τους στην αγορά. Ουσιαστικά το εν λόγω τμήμα του Game Growth στρέφει την προσοχή του στα δωρεάν παιχνίδια που προσφέρει μέσω του Prime Gaming. 

"Μετά την αρχική μας αναδιάρθρωση τον Απρίλιο, κατέστη σαφές ότι έπρεπε να εστιάσουμε τους πόρους μας ακόμη περισσότερο στους τομείς που αναπτύσσονται με τις μεγαλύτερες δυνατότητες να οδηγήσουν την επιχείρησή μας προς τα εμπρός", δήλωσε ο Christoph Hartmann, αντιπρόεδρος της Amazon Games.

Αυτή είναι η δεύτερη περικοπή στο Amazon Games τμήμα μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο, εκεί όπου είχε απολύσει περί τους 100 εργαζομένους.