Call of Duty: Καταγγελίες για υπερωρίες στην ανάπτυξη του campaign του Modern Warfare 3

Ρεπορτάζ του Bloomberg αποκαλύπτει
10 Νοεμβρίου 2023 17:01
Call of Duty: Καταγγελίες για υπερωρίες στην ανάπτυξη του campaign του Modern Warfare 3

Ανήμερα της κυκλοφορίας του Call of Duty: Modern Warfare ΙΙΙ, το Bloomberg δημοσιεύει ένα ρεπορτάζ που "καίει" την Sledgehammer Games και την Activision για τις συνθήκες εργασίας κατά τη διάρκεια της ανάπτυξής του. 

Το δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι η Sledgehammer Games είχε προτείνει το Modern Warfare 3 σαν ένα expansion του Modern Warfare 2, το οποίο εν τέλει μεταμορφώθηκε σε πλήρη τίτλο, κάτι το οποίο είχε ακουστεί και παλιότερα. Μάλιστα, θα εξελισσόταν σαν μια spinoff ιστορία με φόντο το Μεξικό. Σε ερώτηση του Bloomberg προς τη Activision Blizzard για το θέμα αυτό, η εταιρία αρνήθηκε τα όσα αναφέρονται, λέγοντας ότι το Modern Warfare 3 εξ αρχής αναπτυσσόταν σαν ένας "premium τίτλος". 

Τόσο πρώην όσο και νυν developers που μίλησαν ανώνυμα στο Bloomberg ισχυρίζονται ότι τους είχαν πει ότι θα είναι ένα expansion. Περίπου στα μέσα της ανάπτυξής του πήρανε την μικρής αυτής κλίμακας spinoff ιστορία και την έκαναν ένα κανονικό campaign με μεγάλο κακό τον Makarov. Κάπως έτσι η Activision κατάφερε να έχει τον μικρότερο χρόνο ανάπτυξης ενός Call of Duty τίτλου εδώ και χρόνια. 

Αυτό όμως έγινε και εις βάρος των εργαζομένων διότι γίνονται καταγγελίας για υπερωρίες και άθλιες συνθήκες εργασίες. Η πλειοψηφία των υπαλλήλων της Sledgehammer έπρεπε να δουλεύουν μέχρι τα μεσάνυχτα αλλά και τα Σαββατοκύριακα, ώστε να φέρουν εις πέραν τον 16μηνο κύκλο ανάπτυξης αυτού του Call of Duty. Πρόκειται περίπου για τον μισό χρόνο από τους περίπου 32 μήνες που παίρνει κανονικά η ανάπτυξη ενός τέτοιας κλίμακας τίτλου. 

Μέσα σε όλα αυτά, αναφέρεται επίσης ότι οι ιθύνοντες της Sledgehammer Games έπρεπε να περνάνε για έγκριση τα πλάνα τους από την Infinity Ward, κάτι που οδήγησε σε "αναποτελεσματικές αναμονές αναφορικά με το feedback και την πραγματοποίηση ουσιαστικών και μερικές φορές ανεπιθύμητων αλλαγών με βάση τις οδηγίες άνωθεν".

Το Call of Duty: Modern Warfare III κυκλοφορεί από σήμερα στα PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC.