Η Warner Bros. θα μεταμορφώσει τα μεγαλύτερα παιχνίδια της σε υπηρεσίες

Αποκάλυψε τη νέα της στρατηγική
09 Νοεμβρίου 2023 16:08
Η Warner Bros. θα μεταμορφώσει τα μεγαλύτερα παιχνίδια της σε υπηρεσίες

Παρά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε φέτος το Hogwarts Legacy, το single-player Harry Potter RPG της Warner Bros. Games, η εταιρία ανακοίνωσε πως θα αλλάξει ριζικά τη gaming στρατηγική της. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, ο CEO της Warner Bros. Discovery, David Zaslav, τόνισε πως έχουν ξεκινήσει οι προσπάθειες για να μετατραπούν τα μεγαλύτερα gaming franchises της εταιρίας σε παιχνίδια-υπηρεσίες.

Ειδικότερα, ο Zaslav ανέλυσε τα πλάνα της εταιρίας να μετατρέψει franchises όπως τα “Harry Potter, Game of Thrones, DC, το οποίο είναι κυρίως το Batman σήμερα και το Mortal Kombat” σε υπηρεσίες.

Αναλυτικότερα, το υψηλόβαθμο στέλεχος τόνισε:

Επικεντρωνόμαστε στη μετατροπή των μεγαλύτερων σειρών μας, οι οποίες βασίζονται σε μεγάλο βαθμό στις κονσόλες και στο PC και έχουν χρονοδιαγράμματα κυκλοφορίας τριών-τεσσάρων ετών, ώστε να περιλαμβάνουν περισσότερο always on gameplay μέσω ζωντανών υπηρεσιών και multiplatform και free-to-play επεκτάσεων. Στόχος μας είναι να έχουμε περισσότερους παίκτες που θα περνούν περισσότερο χρόνο σε περισσότερες πλατφόρμες.

Εν τέλει, θέλουμε να προωθήσουμε το engagement και το monetization μεγαλύτερων κύκλων και σε υψηλότερα επίπεδα. Έχουμε συγκεκριμένες δυνατότητες. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε υπό ανάπτυξη και βλέπουμε σημαντικές ευκαιρίες για τη δημιουργία μεγαλύτερων εσόδων μετά την αρχική πώληση ενός παιχνιδιού.

Για την ιστορία, μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες ανάπτυξης της Warner Bros. έχει δυσκολευτεί αρκετά με αυτή τη μετάβαση, οπότε μένει να δούμε πως θα κυλίσει γενικότερα αυτό το εγχείρημα. Ο λόγος γίνεται για την Rocksteady, η οποία κυκλοφόρησε το τελευταίο της παιχνίδι, το Batman Arkham Knight στις αρχές της προηγούμενης γενιάς, το 2015. Τώρα η ομάδα αναπτύσσει το Suicide Squad: Kill the Justice League, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να έρθει φέτος μετά από πολλά σκαμπανεβάσματα, αλλά εν τέλει έλαβε νέα τεράστια καθυστέρηση για το επόμενο έτος.