To PlayStation καθυστέρησε 6 παιχνίδια του

Λόγω ανησυχιών για την ποιότητα
09 Νοεμβρίου 2023 14:38
To PlayStation καθυστέρησε 6 παιχνίδια του

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων της Sony για το πιο πρόσφατο τρίμηνο, η εταιρία ανακοίνωσε πως το PlayStation καθυστέρησε έξι παραγωγές του.

Συγκεκριμένα, το PlayStation είχε ανακοινώσει προηγουμένως πως θέλει να κυκλοφορήσει 12 παιχνίδια-υπηρεσίες (Games as a Service) μέχρι το οικονομικό έτος που ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2026. Τώρα, η εταιρία ανακοίνωσε πως τα πλάνα της άλλαξαν, με τα μισά παιχνίδια να καθυστερούν. Έτσι, ο στόχος είναι πλέον η κυκλοφορία 6 Games as a Service τίτλων μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

Νωρίτερα φέτος, το PlayStation είχε επιβεβαιώσει ότι συνεργάστηκε με την Bungie για μια "αυστηρή αναθεώρηση" των Games as a Service τίτλων του. Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν, αυτό οδήγησε σε καθυστερήσεις και ακυρώσεις παραγωγών, μεταξύ των οποίων και το The Last of Us multiplayer project της Naughty Dog.

Στο πλαίσιο της αποκάλυψης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ο πρόεδρος, COO και CFO της Sony, Hiroki Totoki, φαίνεται να επιβεβαίωσε ότι αυτή η επανεξέταση οδήγησε όντως στην αναβολή ορισμένων παιχνιδιών, λόγω ανησυχιών για την ποιότητα.

Επανεξετάζουμε αυτά τα πλάνα... Προσπαθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο να διασφαλίσουμε ότι αυτά τα παιχνίδια θα αρέσουν στους παίκτες και ότι θα τα απολαμβάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από τους 12 τίτλους, έξι τίτλοι θα κυκλοφορήσουν μέχρι το FY25 - αυτό είναι το τρέχον σχέδιό μας. Όσον αφορά τους υπόλοιπους έξι τίτλους, εξακολουθούμε να δουλεύουμε πάνω σε αυτό.

Αυτός είναι ο συνολικός αριθμός των live service και multiplayer τίτλων. Mεσο-μακροπρόθεσμα θέλουμε να προωθήσουμε αυτό το είδος υπηρεσίας και αυτή είναι η αμετάβλητη πολιτική της εταιρίας. Δεν είναι ότι επιμένουμε σε συγκεκριμένους τίτλους, αλλά η ποιότητα των παιχνιδιών πρέπει να είναι το πιο σημαντικό πράγμα.

Οι φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό:

Μετά την ξαφνική ανακοίνωσης της αποχώρηση του επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, πρόσφατα είχαμε μάθει επίσημα πως και η  επικεφαλής των εσωτερικών παραγωγών του PlayStation, Connie Booth, αποχώρησε από την εταιρία μετά από 30 χρόνια.

Το θέμα είχε έρθει αρχικά στα φώτα της δημοσιότητας από τον δημοφιλής πρώην developer του PlayStation, τον δημιουργό των God of War και Twisted Metal franchises, David Jaffe, πριν η Sony επιβεβαιώσει δημόσια πως πράγματι η Connie δεν εργάζεται πλέον για το PlayStation.

Στο σχετικό του βίντεο, ο Jaffe είχε υποστηρίξει πως η Connie δεν αποχώρησε απλά, αλλά πως απολύθηκε. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε το The Last of Us Factions, διάφορα στούντιο του PlayStation εκδήλωσαν απογοήτευση με τη στροφή της εταιρίας στα παιχνίδια-υπηρεσίες (GAAS). Το υψηλόβαθμο στέλεχος κατηγορήθηκε για αυτή την ένταση και η Sony την απέλυσε, με την πλειοψηφία των ανθρώπων που δούλευαν για αυτή να αποχωρεί από την εταιρία επίσης.

Ο Jaffe ανέφερε παράλληλα πως όταν ο Shawn Layden απολύθηκε, τον είχαν συνοδεύσει εκτός του κτηρίου. Φυσικά, όλες αυτές οι πληροφορίες παραμένουν απλά φήμες, αφού το μόνο που ξέρουμε επίσημα είναι πως η Connie Booth δεν εργάζεται πλέον για το PlayStation. Ωστόσο, μετά και την ανακοίνωση της καθυστέρησης των GaaS παιχνιδιών του PlayStation, οι φήμες και οι εικασίες πλέον έχουν φουντώσει για τα καλά πως κάτι με τη στροφή της εταιρίας σε αυτό το είδος περιεχομένου δεν κυλά και τόσο ομαλά.