Η Sony εξηγεί γιατί αύξησε τις τιμές του PlayStation Plus

Τι δήλωσε στέλεχος της Sony Interactive Entertainment
27 Οκτωβρίου 2023 17:22
Η Sony εξηγεί γιατί αύξησε τις τιμές του PlayStation Plus

Τον περασμένο Σεπτέμβριο εφαρμόστηκαν οι αυξήσεις στις 12μηνες συνδρομές των Essential, Extra και Premium συνδρομών του PlayStation Plus, οι οποίες σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αγορές άγγιξαν το 35%. 

Τώρα, η Sony θέλησε να απαντήσει στο ερώτημα του "γιατί" έγινε αυτή η σημαντική αύξηση στον τιμοκατάλογο των PS Plus συνδρομών. Ο senior VP και Head of Global marketing της Sony Interactive Entertainment, Eric Lempel, μίλησε στο Barron's και για αυτό το ζήτημα προσπαθώντας να δικαιολογήσει από πλευράς Sony αυτή την απόφαση που έχει αντίκτυπο στα πορτοφόλια των gamers. 

Ούτε λίγο ούτε πολύ η απάντησή του ήταν αναμενόμενη, αφού το απέδωσε στο γεγονός ότι όλα τα αγαθά και τα προϊόντα στον κόσμο τον τελευταίο καιρό έχουν εκτοξεύσει τις τιμές τους ως αποτέλεσμα πολλών αστάθμητων παραγόντων, όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και το δυσχερές οικονομικό κλίμα και η αύξηση του πληθωρισμού.

"Θέλουμε να κάνουμε σπουδαίο το PlayStation Plus. Όπως σχεδόν όλα τα άλλα στον κόσμο, πρέπει να εξετάζουμε την τιμολόγησή μας και να προσαρμοζόμαστε στις συνθήκες της αγοράς.

"Είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι, σε αντίθεση με πολλές άλλες συνδρομητικές υπηρεσίες εκεί έξω, δεν έχουμε αγγίξει την τιμολόγηση του PlayStation Plus για το 85% του κόσμου εδώ και πολλά χρόνια. Έτσι, αυτή ήταν η πρώτη φορά που προχωρήσαμε σε κάτι τέτοιο".

Και η Microsoft από πλευράς της είχε αυξήσει τις τιμές των συνδρομών του Xbox Game Pass από τον περασμένο Ιούλιο