Πρώην επικεφαλής του PlayStation για εξαγορά Activision: «Τώρα είναι το δύσκολο»

Ο Shawn Layden έκανε μια σημαντική επισήμανση
15 Οκτωβρίου 2023 19:12
Πρώην επικεφαλής του PlayStation για εξαγορά Activision: «Τώρα είναι το δύσκολο»

Πριν μερικές ημέρες η Microsoft ολοκλήρωσε την εξαγορά της Activision Blizzard, έπειτα από σχεδόν δύο χρόνια γεμάτα εμπόδια και αντιπαραθέσεις με την αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγχώνευση όλων των εποχών στην ιστορία του gaming, με την αξία του deal να ξεπερνά τα 69 δισεκατομμύρια δολάρια. Κάπως έτσι, στο χαρτοφυλάκιο του αμερικανικού κολοσσού πέρασαν μερικά από τα εμπορικότερα και ιστορικότερα IPs στην ιστορία, όπως τα Call of Duty, Diablo, Warcraft, Crash Bandicoot, Tony Hawk, κ.α. Ωστόσο, τώρα ξεκινά το πιο «δύσκολο» κομμάτι σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής του PlayStation.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο Shawn Layden έκανε ένα πολύ ενδιαφέρον σχόλιο. Σε περίπτωση που χρειάζεστε ένα φρεσκάρισμα, ο Layden ήταν επικεφαλής της Sony Computer Entertainment Αμερικής από το 2014 μέχρι το 2018, εστιάζοντας έπειτα αποκλειστικά στα Worldwide Studios για ένα χρόνο, πριν αποχωρήσει από την εταιρία το Σεπτέμβριο του 2019. Με τον Layden ως επικεφαλής, το PlayStation έγραψε ιστορία στη γενιά του PS4, κυκλοφορόντας αμέτρητες άκρως επιτυχημένες εμπειρίες και με την κονσόλα να πλησιάζει το ρεκόρ όλων των εποχών του PS2.

Τι είχε, λοιπόν, να πει ο Shawn Layden για την εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft; Απαντώντας σε ένα post του δημοσιογράφου Ryan McCaffrey στο X, ο οποίος επισήμανε πως τώρα ξεκινά η πραγματική δουλειά για το Xbox, ο πρώην επικεφαλής του PlayStation συμφώνησε. Όπως τόνισε ο βετεράνος της βιομηχανίας, τώρα είναι το δύσκολο μέρος, αφού το να αποκτήσεις μια εταιρία είναι το εύκολο, αλλά το να την ενσωματώσεις ομαλά στο δυναμικό σου είναι «δέκα φορές» δυσκολότερο.

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η εξαγορά είναι το εύκολο μέρος.

Ο Βαθμός Δυσκολίας:

Η ενσωμάτωση είναι δυσκολότερη από την εξαγορά, κατά δέκα φορές.

Για την ιστορία, όσο ο Shawn Layden ήταν επικεφαλής των SIE Worldwide Studios, πλέον γνωστά ως PlayStation Studios, η εταιρία απόκτησε την Insomniac Games, η οποία αποδείχθηκε μια τρομερή κίνηση στην πράξη, με το στούντιο να έχει κυκλοφορήσει ήδη δύο εξαιρετικούς τίτλους στη γενιά του PS5, την ώρα που το Marvel's Spider-Man 2 απέχει μόλις μερικές ημέρες.