Cyberpunk 2077: Μάθαμε πόσα εκατομμύρια ξόδεψε η CD Projekt για να το σώσει

Νέα στοιχεία
09 Οκτωβρίου 2023 12:03
Cyberpunk 2077: Μάθαμε πόσα εκατομμύρια ξόδεψε η CD Projekt για να το σώσει

To Cyberpunk 2077 κυκλοφόρησε από την CD Projekt Red τον Δεκέμβριο του 2020 έχοντας λάβει πολλά παράπονα από τους παίκτες για τα πολλά θέματα που αντιμετώπιζε. Ο τίτλος είχε καταφέρει να αποσυρθεί τότε μέχρι και από το PlayStation Store, Ωστόσο, ο τίτλος αναγεννήθηκε από τις στάχτες του και μετά από πολλά updates κατάφερε να καθαρίσει το όνομά του.

Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές νέες πληροφορίες που αναφέρουν το ποσό που ξόδεψε η CD Projekt για να “σώσει” το παιχνίδι της. Όπως μεταφέρει το IGN, η ομάδα ξόδεψε περίπου 125 εκατομμύρια δολάρια για να επαναφέρει τη φήμη του τίτλου με τα πολλά updates, την Edgerunners σειρά του Netflix, το Update 2.0, αλλά και φυσικά το Phantom Liberty.

Πριν από μερικές ημέρες, η CD Projekt ανακοίνωσε ότι το Phantom Liberty expansion κόστισε περίπου 62 εκατομμύρια δολάρια, ενώ έδωσε άλλα 21.6 εκατομμύρια δολάρια για την προώθησή του.

Επιπροσθέτως, ο οικονομικός διευθυντής της εταιρίας, Piotr Nielubowicz, δήλωσε κατά τη διάρκεια ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, ότι για να γίνει το Cyberpunk 2077 μια next-gen εμπειρία για τις κονσόλες, με το update 2.0, ξόδεψε περίπου 40.9 εκατομμύρια δολάρια. Αν συνδυάσετε όλα τα παραπάνω, η εταιρία δαπάνησε 125 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει το κακό launch του Cyberpunk 2077.

Πρόσφατα σάς ενημερώσαμε και για τις πωλήσεις του παιχνιδιού, το οποίο ξεπέρασε τις 25 εκατομμύρια πωλήσεις. Μπορείτε να μάθετε περισσότερα πατώντας εδώ.

Εδώ και μερικές μέρες κυκλοφορεί το Phantom Liberty expansion αλλά και το δωρεάν 2.0 update που κυριολεκτικά μεταμορφώνει το Cyberpunk 2077. Το expansion του τίτλου βρίσκεται διαθέσιμο στα Xbox Series X|S, PlayStation 5 και PC.