ΦΗΜΗ: Αυτή θα είναι η τιμή του Nintendo Switch 2

Με στρατηγική τύπου PS5 η νέα γενιά της Nintendo;
06 Οκτωβρίου 2023 22:55
ΦΗΜΗ: Αυτή θα είναι η τιμή του Nintendo Switch 2

Τον τελευταίο καιρό οι φήμες σχετικές με την επόμενης γενιάς κονσόλα της Nintendo δίνουν και παίρνουν. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, μερικές νέες πληροφορίες που αφορούν τα μελλοντικά πλάνα του ιαπωνικού gaming κολοσσού μόλις ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από τον leaker ‘SoldierDelta’.

Πρόκειται για έναν χρήστη του Discord που έχει ξεκινήσει να χτίζει ένα αξιόπιστο ιστορικό διαρροών, αφού πρόσφατα είχε φέρει στα φώτα της δημοσιότητας ακυκλοφόρητο υλικό από το Rise of the Ronin. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του, λοιπόν, η Nintendo στοχεύει τον Σεπτέμβριο του 2024 για την κυκλοφορία του Switch 2, έχοντας βέβαια και μια εναλλακτική placeholder ημερομηνία στις αρχές του Νοεμβρίου. Για την ώρα ο leaker δε γνωρίζει ποια θα είναι η τελική ονομασία της κονσόλας, πάντως εσωτερικά η Nintendo κάνει χρήση της κωδικής ονομασίας “NG”. Για την ιστορία, το αντίστοιχο codename του Switch ήταν “ΝΧ”.

Το αξιοσημείωτο είναι πως ο leaker δεν έμεινε μόνο εκεί και μίλησε και για την στρατηγική τιμολόγησης που σκοπεύει να αξιοποιήσει η Nintendo. Ειδικότερα, επισήμανε πως για την ώρα έχει στα πλάνα της κάτι αντίστοιχο με αυτό που έκανε η Sony με το PS5, κυκλοφορόντας δηλαδή δύο εκδοχές της ίδιας κονσόλας, μια κανονική και μια digital-only, χωρίς τη δυνατότητα χρήσης retail παιχνιδιών. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του, το κανονικό Nintendo Switch 2 θα κοστίζει $449, ενώ το digital-only θα ζητά $399.

Φυσικά, αν αναλογιστούμε πως οι κασέτες του Switch και ειδικότερα ο μηχανισμός ανάγνωσής τους δεν έχει τόσο μεγάλο κόστος όσο το Blu-ray οπτικό μέσο, οι παραπάνω πληροφορίες σίγουρα μοιάζουν κάπως αμφιλεγόμενες. Επομένως, όπως με όλες τις φήμες και τις διαρροές, σας προτείνουμε να λάβετε υπόψη τα νέα στοιχεία με επιφύλαξη.