Epic Games: Μαζικές απολύσεις στη δημιουργό του Fortnite

Προχωρά σε αναδιαρθρώσεις και πωλήσεις τμημάτων και εταιριών της
29 Σεπτεμβρίου 2023 11:05
Epic Games: Μαζικές απολύσεις στη δημιουργό του Fortnite

Σε ανακοίνωσή της η Epic Games γνωστοποίησε ότι προχωρά σε μείωση προσωπικού της τάξης του 16% του εργατικού δυναμικού της, που αντιστοιχεί σε περίπου 830 υπαλλήλους που χάνουν τις δουλειές τους. 

Ο CEO της Epic, Tim Sweeney, σε ανοιχτή επιστολή του στους εργαζομένους ανέφερε ότι η εταιρία "ξοδεύει πολλά παραπάνω χρήματα από όσα κερδίζει" και για αυτό "Κατέληξε ότι οι απολύσεις είναι ο μόνος τρόπος" και πως "το να γίνουν τώρα και σε αυτή την κλίμακα θα σταθεροποιήσει τα οικονομικά της." Για όσους επηρεαστούν από τις απολύσεις, η εταιρεία λέει ότι θα προσφέρει ένα πακέτο αποζημίωσης που θα περιλαμβάνει έξι μήνες βασικού μισθού και ιατροφαρμακευτική κάλυψη. 

Οι βασικές της πηγές εσόδων δε θα επηρεαστούν από τις περικοπές -όπως η Unreal Engine- και αντίθετα θα συνεχίσει να επενδύει σε παιχνίδια, μαζί με την ανάπτυξη του Fortnite και του οικοσυστήματός του. 

Ανέφερε ακόμη ότι η Epic είχε κάνει μια προσπάθεια να μειώσει το κόστος όχι μόνο παγώνοντας τις προσλήψεις αλλά και μειώνοντας τις δαπάνες για πράγματα όπως το μάρκετινγκ και τα events. Και ενώ το metaverse βρίσκεται ακόμη σε θεωρητική φάση, ο Sweeney δήλωσε ότι θέλει η εταιρεία να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη υποδομών για την παρουσία των παιχνιδιών της στο οικοσύστημα του metaverse.

Όσον αφορά τον δικαστικό αγώνα κατά της Apple, ο Sweeney υποστηρίζει ότι η Epic Games λαμβάνει μέτρα για να μειώσει τα νομικά έξοδα, αλλά θα συνεχίσει τις δικαστικές της μάχες ώστε το "metaverse να ευδοκιμήσει και να δώσει ευκαιρίες στην Epic και σε όλους τους άλλους προγραμματιστές". Οι απολύσεις αυτές έρχονται κιόλας εν μέσω της νομικής διαμάχης της με την Apple που ξεκίνησε το 2020 για το μερίδιο που λαμβάνει η εταιρία από κάθε πώληση στο App Store, με την Epic να την κατηγορεί για μονοπωλιακές πρακτικές.