Η Ubisoft πιστεύει πως το cloud streaming είναι το μέλλον του gaming

Όπως ακριβώς έκανε το Netflix για την τηλεόραση
28 Σεπτεμβρίου 2023 16:07
Η Ubisoft πιστεύει πως το cloud streaming είναι το μέλλον του gaming

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ubisoft, Yves Guillemot, μοιράστηκε πρόσφατα το αισιόδοξο όραμά του για το μέλλον του cloud streaming στη gaming βιομηχανία, παραλληλίζοντας το με τη μνημειώδη αλλαγή που έφερε το Netflix στον κόσμο της τηλεόρασης.

Αναλυτικότερα, αναλογιζόμενος τις αρχικές προσπάθειες του Netflix σχετικά με το streaming, οι οποίες αντιμετωπίστηκαν με σκεπτικισμό και πτώση των μετοχών του, ο Guillemot δήλωσε στο Financial Times: "Σήμερα, βλέπουμε σε τι έχει εξελιχθεί".

Ο Guillemot προβλέπει μια παρόμοια πορεία για το streaming βιντεοπαιχνιδιών, τονίζοντας ότι ενώ μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος μέχρι να κερδίσει έδαφος, η ταχεία άνοδός του είναι αναπόφευκτη.

"Όταν απογειωθεί, θα γίνει πολύ γρήγορα."

Για την ιστορία, αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά την ανακοίνωση ότι η Microsoft σκοπεύει να πουλήσει τα streaming δικαιώματα για τους τίτλους της Activision Blizzard στη Ubisoft, υπό την προϋπόθεση της έγκρισης της εξαγοράς της publishing εταιρίας έναντι 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Guillemot αποκάλυψε ότι η απόφαση της Ubisoft να προχωρήσει σε αυτή τη συμφωνία προήλθε από την ακλόνητη πίστη της στο μέλλον του streaming.

"Πιστεύουμε ακράδαντα ότι τα επόμενα 5 έως 10 χρόνια, πολλά παιχνίδια θα μεταδίδονται μέσω streaming και θα παράγονται επίσης στο cloud."

Συνεχίζοντας, ο Guillemot πιστεύει ότι τα παιχνίδια στο cloud και τα σχετικά streaming δικαιώματα θα λειτουργήσουν ως καταλύτες για την ανάπτυξη της Ubisoft σε περιοχές πέραν της Ευρώπης και της Αμερικής, τονίζοντας συγκεκριμένα τις δυνατότητες στην Αφρική λόγω της ταχείας υιοθέτησης των πληρωμών μέσω κινητών τηλεφώνων.

"Οι χώρες που πρέπει να προοδεύσουν πολύ γρήγορα συχνά μεταπηδούν σε νέες τεχνολογίες και παρακάμπτουν τις παλιές μεθόδους των παλαιών συστημάτων."

Φυσικά, μόνο ο χρόνος θα δείξει αν η πρόβλεψη της Ubisoft θα πέσει όντως μέσα. Πάντως, όπως αποδεικνύει εμπράκτως και η συμφωνία της με τη Microsoft, ο γαλλικός κολοσσός σίγουρα πιστεύει στο cloud.