Mortal Kombat 1: Κατακραυγή για ασυγχώρητο πρόβλημα που ανακαλύφθηκε στο online!

Και η NetherRealm ψάχνει λύση
27 Σεπτεμβρίου 2023 17:50
Mortal Kombat 1: Κατακραυγή για ασυγχώρητο πρόβλημα που ανακαλύφθηκε στο online!

Το Mortal Kombat 1, το νεότερο κεφάλαιο της ιστορικής fighting σειράς, έχει αποσπάσει εξαιρετικά σχόλια από τους περισσότερους fans και τους κριτικούς από την πρώτη στιγμή της κυκλοφορίας του. Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε, υπάρχει ένα παρά πολύ σοβαρό πρόβλημα που πλήττει το multiplayer κομμάτι του.

Το netcode ανακαλύφθηκε πως έχει ένα ζωτικής σημασίας bug που αναφέρεται χαρακτηριστικά ως "player 1 advantage". Όπως ακριβώς αφήνει να εννοηθεί και το όνομά του, το παιχνίδι αλλοιώνει τα αποτελέσματα των αγώνων ευνοώντας τον πρώτο παίκτη.

Παρά τις συνεχείς προσπάθειες της competitive σκηνής να ανακαλύψει ποιο είναι οι κορυφαίοι χαρακτήρες και τα καλύτερα combos, με τους Kenshi και Johnny Cage να ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής, αυτό το σοβαρό θέμα θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ουσία του fair play. Οι πρώτες αναφορές δείχνουν ότι ενώ ο πρώτος παίκτης μπορεί να εκτελέσει combos κανονικά, ο αντίπαλός του δυσκολεύεται πάντα να εκτελέσει παρόμοιες κινήσεις.

Όπως τονίζουν διάφοροι παίκτες στο Reddit, το θέμα δεν είναι απλώς ενοχλητικό, αλλά μπορεί να καταστρέψει το παιχνίδι. Η δυσαρέσκεια που προέκυψε από την ανακάλυψη οδήγησε αμέσως την κοινότητα σε εικασίες σχετικά με την υποτιθέμενη βιαστική ανάπτυξη του παιχνιδιού. Πάντως, η NetherRealm Studios ανακοίνωσε ήδη ότι διερευνά την κατάσταση.

Player 1 advantage being looked at
byu/EvilAshySlashy inMortalKombat

Προφανώς η σοβαρότητα ενός τέτοιου glitch δεν μπορεί να υποβαθμιστεί με τίποτα, αφού πρόκειται για ένα genre όπου η έκβαση του κάθε αγώνα εξαρτάται από τη δυνατότητα εκτέλεσης των κινήσεων με ακρίβεια. Πλέον οι παίκτες μπορούν απλά να ελπίζουν το σχετικό patch να έρθει όσο το δυνατόν συντομότερα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το βίντεο του YouTuber mrAPchem, ο οποίος εξηγεί αναλυτικά το πρόβλημα. Το βίντεο του έγινε viral στην fighting κοινότητα, με χιλιάδες προβολές σε λίγες ώρες.