Εξαγορά της Capcom από το Xbox; Απάντησε στο ενδεχόμενο επικεφαλής της

Δείτε τη νέα του συνέντευξη
25 Σεπτεμβρίου 2023 15:08
Εξαγορά της Capcom από το Xbox; Απάντησε στο ενδεχόμενο επικεφαλής της

Μέσα στα τελευταία χρόνια έχουμε δει τη gaming βιομηχανία να αλλάζει με τρόπους που δε θα μπορούσαμε ποτέ να προβλέψουμε. Κολοσσοί όπως η Microsoft, η Sony, η EA, η Take-Two και η Tencent, μεταξύ άλλων, έχουν προβεί σε τεράστιες εξαγορές. Κάπως έτσι, λατρεμένες ομάδες ανάπτυξης όπως η Obsidian Games ή η Bungie, μέχρι και ολόκληρες publishing εταιρίες, όπως η Bethesda, έχουν αλλάξει στέγη, αποδεικνύοντας εμπράκτως πως όλα είναι πιθανά.

Τώρα, μιας και η τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft έναντι 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων έχει μπει στην τελική ευθεία της έγκρισης, αφού και το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσε προκαταρκτικά το πράσινο φως, πολλοί ξεκίνησαν να εικάζουν ποιος θα είναι ο επόμενος στόχος του αμερικανικού κολοσσού. Στις συζητήσεις αυτές πρωταγωνιστούν διάφορες ιαπωνικές publishing εταιρίες, με πολλούς gamers να αναρωτιούνται αν υπάρχει το ενδεχόμενο η Capcom, η Square Enix ή η Konami να συγχωνευτούν με κάποια άλλη εταιρία.

Πλέον μπορούμε να αποκλείσουμε το ένα σενάριο, αφού οι πιθανότητες η Microsoft να εξαγοράσει την Capcom τείνουν προς το μηδέν, όπως ξεκαθάρισε υψηλόβαθμο στέλεχος της εταιρίας. Ειδικότερα, σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Bloomberg σχετικά με το μέλλον της Capcom στα smartphones, στις κονσόλες και στο PC, ο COO Haruhiro Tsujimoto ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο της εξαγοράς. Η απάντηση του ήταν αρνητική, λέγοντας χαρακτηριστικά πως θα η Capcom θα έλεγε «ευγενικά όχι» στη Microsoft.

Το εν λόγω απόσπασμα της συνέντευξη ακολουθεί παρακάτω:

Τι θα γίνει αν η Microsoft έρθει σε εσάς και σας πει: «Ενδιαφερόμαστε να σας εξαγοράσουμε!»
Θα εξετάζατε αυτό το ενδεχόμενο;

Tsujimoto: Θα απέρριπτα ευγενικά την προσφορά γιατί πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα αν ήμασταν ισότιμοι συμμέτοχοι.