Οι Poets of the Fall επιστρέφουν για τη μουσική του Alan Wake 2 (BINTEO)

Με νέα κομμάτια ως Old Gods of Asgard και τον Petri Alanko στο soundtrack
22 Σεπτεμβρίου 2023 17:57
Οι Poets of the Fall επιστρέφουν για τη μουσική του Alan Wake 2 (BINTEO)

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η προώθηση του Alan Wake 2 από τη Remedy με τα κλασικά dev diaries αλλά και gameplay βίντεο να δημοσιεύονται κάθε εβδομάδα. Στο 4ο επεισόδιο των dev Diaries του Alan Wake II μεταφερόμαστε στο κομμάτι του ήχου, του soundtrack και της μουσικής του. 

Εκεί όπου για ακόμη μια φορά ο συνήθης ύποπτος Petri Alanko επιστρέφει για να συνθέσει το soundtrack του Alan Wake 2, όντας εδώ και χρόνια στενός συνεργάτης του Sam Lake και το πεντάγραμμο πίσω από τα παιχνίδια της Remedy Entertainment. Ο Alanko μαζί με τους directors του Alan Wake 2 συζητά πως η μουσική και οι ήχοι που φέρνουν αυτή τη φορά διαμορφώνουν το ύφος και το mood αυτού του φιλόδοξου sequel. 

Το καλύτερο όμως για τους fans της Remedy και ειδικά του Alan Wake το κρατούσε για το τέλος. Ο Lake επιβεβαίωσε πως θα συμμετέχουν οι Poets of the Fall για 3η φορά σε παιχνίδι της Remedy. Φυσικά, επιστρέφουν ως "Old Gods of Asgard", τη φανταστική μπάντα του σύμπαντος του Alan Wake που τα τραγούδια τους είναι γεμάτα με υπονοούμενα για την πλοκή. 

O frontman της φινλανδικής rock μπάντας, Marko Saaresto, μίλησε για τον μεγαλύτερο ρόλο που θα έχουν οι Old Gods of Asgard στο Alan Wake 2. Η Remedy μάλιστα δημοσίευσε πριν από λίγο μια σχετική αφίσα προμοτάροντας την επιστροφή των Old Gods στο Remedy Connecter Universe, αποκαλύπτοντας ότι έρχονται με πολλά νέα τραγούδια.

Δείτε το BTS video για το soundtrack του Alan Wake 2

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε τα επικά κομμάτια που έχουν ετοιμάσει όλα αυτά τα χρόνια οι Poets of the Fall για το Alan Wake ("War", "Happy Song" και "Poet and the Muse") και το Control ("My Dark Disquiet" και "Take Control"). 

Λίγα λόγια για το Alan Wake II 

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en, ενώ αυτό του Alan Wake εμπνέεται από το Resident Evil 4. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Τον Alan Wake και πάλι θα τον υποδύονται δύο ηθοποιοί: Ο Φινλανδός Ilka Villi στο motion capture και την φυσιογνωμία και ο Matthew Porretta στη φωνή. Την δευτεραγωνίστρια Saga Anderson υποδύεται η Melanie Liburd (This is Us, The Idol). Αξίζει να αναφέρουμε πως στο cast του παιχνιδιού προστέθηκε ο ηθοποιός Shawn Ashmore (X-Men), ο οποίος ήταν ο πρωταγωνιστής του Quantum Break. Στο Alan Wake 2 θα υποδυθεί τον σερίφη Tim Breaker της πόλης του Bright Falls.

Στις νέες προσθήκες είναι ο David Harewood (Homeland, Blood Diamond, Night Manager) ως Mr. Door, ο αινιγματικός παρουσιαστής του talk show του Dark Place. Επίσης, ο Peter Franzen της σειράς "Vikings" θα παίξει τους Ilmo και Jaakko Koskela.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.