Forza Motorsport: Μάθαμε τι ισχύει με την ανάλυση και το ray tracing στο Xbox Series X

Ενώ αποκαλύφθηκαν και νέα gameplay πλάνα
12 Σεπτεμβρίου 2023 19:47
Forza Motorsport: Μάθαμε τι ισχύει με την ανάλυση και το ray tracing στο Xbox Series X

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την κυκλοφορία του Forza Motorsport. Συγκεκριμένα, ο άκρως αναμενόμενος racing τίτλος αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Οκτωβρίου αποκλειστικά για τα Xbox Series X, Xbox Series S και PC. Έτσι, θέλοντας να προετοιμάσει το έδαφος, η Turn 10 Studios έδωσε στα φώτα της δημοσιότητας μερικά νέα gameplay πλάνα, καθώς και όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι πριν την άφιξη του παιχνιδιού.

Στο πλαίσιο αυτό, μάθαμε αναλυτικά τι συμβαίνει με τον τεχνικό τομέα του νέου Forza, το οποίο τελικά θα έχει όντως real time ray tracing και στο gameplay. Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο Xbox Series X το παιχνίδι θα προσφέρει τρία modes μεταξύ των οποίων θα μπορούν να επιλέξουν οι παίκτες. Σε όλα η ανάλυση θα είναι Dynamic 4K, με την απόδοση και τα ray-tracing εφέ να αλλάζουν. Το Quality Mode θα τρέχει στα 30FPS με Ray Traced Ambient Occlusion και Ray Tracing σε όλες τις αντανακλάσεις. To Performance RT mode θα έχει επίσης Ray Traced Ambient Occlusion στα 60FPS, αλλά δεν θα είναι όλες οι αντανακλάσεις με Ray Tracing. Τέλος, το σκέτο Performance Mode θα τρέχει με 60FPS, χωρίς καθόλου Ray Tracing.

Όσον αφορά το Xbox Series S, το Ray Tracing θα υπάρχει μόνο στα μενού και στο theater mode. Για το gameplay θα υπάρχουν δύο επιλογές, το Performance Mode με 1080p ανάλυση σε 30FPS και το Quality Mode με 1440p ανάλυση στα 30FPS. Ακολουθούν οι πίνακες που ετοίμασε ο YouTuber και ρεπόρτερ Destin Legarie, με όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζετε για τον τεχνικό τομέα.

Τέλος, παρακάτω θα βρείτε και το νέο gameplay βίντεο διάρκειας 20 λεπτών που κυκλοφόρησε το στούντιο. Αυτό παρουσιάζει μερικούς από τους πρώτους αγώνες που θα μπορούν να ολοκληρώσουν οι παίκτες στο παιχνίδι, δείχνοντας εν δράσει το 2024 Chevrolet Corvette E-Ray στην Maple Valle πίστα και το 2023 Cadillac V-Series.R στην Hakone.