GTA 6: Χαμός με την υποτιθέμενη διαρροή της ημερομηνίας – Είναι όμως αληθινή;

Ή είναι κατασκεύασμα AI;
04 Σεπτεμβρίου 2023 11:02
GTA 6: Χαμός με την υποτιθέμενη διαρροή της ημερομηνίας – Είναι όμως αληθινή;

Viral έχει γίνει τις τελευταίες ώρες μια υποτιθέμενη διαρροή που φαίνεται να αποκαλύπτει τη συγκεκριμένη ημερομηνία που η Rockstar Games σκοπεύει επιτέλους να παρουσιάσει το άκρως αναμενόμενο GTA 6.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο χρήστης με το άκρως χαρακτηριστικό όνομα ‘GTA 6 SPAM’ στο Twitter/X, έφερε στα φώτα της δημοσιότητας ένα υποτιθέμενο φωνητικό μήνυμα του CEO της Take Two, μητρικής εταιρίας της Rockstar, στο οποίο ακουγόταν να λέει πως «μια αποκάλυψη αναμένεται πολύ σύντομα στις 23 Οκτωβρίου». Η ανάρτηση ξεκίνησε αμέσως να συζητιέται, γιατί η φωνή πράγματι έμοιαζε πάρα πολύ με αυτή του Strauss Zelnick. Κάπως έτσι το post έφτασε τις 1 εκατομμύριο προβολές στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Βέβαια, αμέσως υπήρξαν αμφιβολίες πως το βίντεο είναι κατασκευασμένο, χρησιμοποιώντας AI τεχνολογία σύνθεσης φωνής. Αυτό που το προδίδει είναι το γεγονός πως στο ηχητικό του CEO, το παιχνίδι αναφέρεται ως ‘Grand Theft Auto VI’, αντί για ‘Grand Theft Auto 6’ ή ‘GTA 6’. Μοιάζει δηλαδή σαν κάποιο κείμενο που δόθηκε ως είσοδος σε AI και όχι ως φυσική συνομιλία μεταξύ δύο ανθρώπων που κάποιος θα μιλούσε πιο ελεύθερα.

Εκεί που όλοι πίστευαν ότι είναι fake όμως, μια αναπάντεχη εξέλιξη ήρθε να δημιουργήσει αμφιβολίες. Το βίντεο δέχθηκε copyright strike στο X/Twitter, σα να είναι δηλαδή πράγματι αληθινό από ιδιωτική συνομιλία του CEO, αναγκάζοντας την εταιρία να προβεί σε νομική ενέργεια.

Η κοινότητα, λοιπόν, είναι διχασμένη, με πολλούς να μην πιστεύουν τη διαρροή και με άλλους να αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι ίσως αληθινή. Το μόνο σίγουρο είναι πάντως πως πρόκειται για μια ανησυχητική επίδειξη των κινδύνων της AI τεχνολογίας, αν όντως το ηχητικό είναι fake, αλλά και για μια ακόμη απόδειξη του πόσο ανυπομονεί ο κόσμος για το νέο GTA!

Ακολουθούν οι σχετικές αναρτήσεις