Starfield: Ένα βασικό tip που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε!

Θα κάνει την εμπειρία σας πολύ πιο ομαλή
03 Σεπτεμβρίου 2023 19:48
Starfield: Ένα βασικό tip που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε!

Ένα από τα παράπονα των περισσότερων παικτών σχετικά με το Starfield έχει να κάνει με την εξερεύνηση του διαστήματος χρησιμοποιώντας το διαστημόπλοιο, αφού σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εμπειρίες που η πλοήγηση είναι ελεύθερη, το RPG της Bethesda επιτρέπει το ταξίδι από πλανήτη σε πλανήτη και από γαλαξία σε γαλαξία μόνο μέσα από το αντίστοιχο μενού. Τουλάχιστον αυτό έμειναν να πιστεύουν οι περισσότεροι, αφού το παιχνίδι δεν εξηγεί με κάποιο tutorial έναν από τους πιο βασικούς quality of life μηχανισμούς του.

Ναι, γίνεται να ταξιδέψεις από πλανήτη σε πλανήτη στο Starfield χωρίς να μπεις καθόλου στο μενού, απευθείας από το διαστημόπλοιο. Σε μια ανάρτηση που έγινε viral στο Reddit με πάνω από 14 χιλιάδες upvotes σε λιγότερο από 24 ώρες, ένας παίκτης έδειξε πως δουλεύει ο μηχανισμός. Αμέσως ακολούθησαν εκατοντάδες παρόμοια σχόλια, όπως για παράδειγμα ένας Redditor που έγραψε εμφατικά: «Το εξηγεί αυτό κάπως το παιχνίδι; Ή είμαι χαζός;». Αμέσως πολλοί έσπευσαν να τον καθησυχάσουν πως το σφάλμα δεν είναι δικό του, αφού πράγματι το Starfield έχει παρά πολλούς μηχανισμούς που δεν αναλύει επαρκώς από μόνο του.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε τόσο τη σχετική ανάρτηση λοιπόν, όσο και αναλυτικές οδηγίες για αυτό το απαραίτητο tip που όλοι πρέπει οπωσδήποτε να γνωρίζουν πριν να καταπιαστούν με το τεράστιο RPG.

      You don't NEED to go into menus to space travel
by      u/Huggan00 in      Starfield   

Πως να ταξιδέψετε από πλανήτη σε πλανήτη ΧΩΡΙΣ να ανοίξετε το κεντρικό μενού:

Πατήστε το LB για να ενεργοποιηθεί το Scanner του πλοίου σας και να εμφανιστούν οι κοντινοί πλανήτες.

Ευθυγραμμίστε το πλοίο σας προς τη σωστή κατεύθυνση και πατήστε το A για να επιλέξετε τον προορισμό.

Κάντε το ταξίδι εκεί πατώντας το X.

Προαιρετικό: Σε πολλές περιπτώσεις, όπως τα άλματα σε άλλους γαλαξίες, χρειάζεται η παροχή ενέργειας στο ‘Grav’ Drive του διαστημοπλοίου μέσα από τον σχετικό μηχανισμό.