H πιο διάσημη ατάκα του Skyrim φυσικά και υπάρχει στο Starfield

I used to be an adventurer like you…
03 Σεπτεμβρίου 2023 11:29
H πιο διάσημη ατάκα του Skyrim φυσικά και υπάρχει στο Starfield

Όποιος έχει παίξει το Skyrim σίγουρα έχει ακούσει κάποια στιγμή τον φρουρό να αναπολεί τις παλιές καλές εποχές, λέγοντας: “I used to be a adventurer like you, the I took an arrow in the knee...". Για την ακρίβεια, όποιος έχει παίξει το Skyrim την έχει ακούσει σίγουρα και μάλιστα περισσότερες από μια φορές, αφού η ατάκα επαναλαμβανόταν τόσο συχνά που κατέληξε να γίνει διαδικτυακό meme!

Τιμώντας, λοιπόν, αυτή την ιδιαιτερότητα του λατρεμένου της RPG, η Bethesda αποφάσισε να ενσωματώσει μερικές αναφορές στο ολοκαίνουργιο παιχνίδι της, το Starfield. Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο διαστημικός τίτλος είναι πλέον διαθέσιμος με early access πέντε ημερών για όσους έχουν προβεί σε αγορά της Premium έκδοσης και ήδη η δραστήρια κοινότητα έχει αρχίσει να ψάχνει σε κάθε γωνιά για τέτοια μυστικά. Μέχρι στιγμής λοιπόν, έχουν ανακαλυφθεί δύο αναφορές στο Skyrim.

Η πρώτη αναφορά είναι σχετικά εύκολο να εντοπιστεί και βρίσκεται στο skill tree του χαρακτήρα. Ειδικότερα, αν κάποιος κάνει upgrade το "Crippling" skill σε level 4, τότε το εικονίδιο γίνεται ένα βέλος στο γόνατο. Το εν λόγω skill επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν τους εχθρούς τους λιγότερο αποτελεσματικούς, χτυπώντας τους σε ευάλωτα σημεία, οπότε η εικόνα είναι σίγουρα εύστοχη!

Μπορείτε να δείτε το easter egg παρακάτω:

Η δεύτερη αναφορά που έχει ανακαλυφθεί μέχρι στιγμής γίνεται από έναν NPC που μπορούν να συναντήσουν οι παίκτες στο ταξίδι τους, ο οποίος λέει χαρακτηριστικά:

I used to be an explorer too, but then I -No, never mind. It’s a long story.

Μάλλον ένα ακόμη γόνατο καταστράφηκε, αλλά ο εν λόγω NPC επέλεξε τελικά να αφήσει τη «μεγάλη ιστορία» για μια άλλη φορά.

Μπορείτε να δείτε και το εν λόγω easter egg παρακάτω:

Για την ιστορία, το Starfield περιλαμβάνει πολλές ακόμη αναφορές, όπως ο 'Adoring Fan' που θα είναι οικείος στους λάτρεις του Oblivion ή το ‘The Kids Stuff’ trait που θυμίζει το Fallout, αφού επιτρέπει στους παίκτες να συναντήσουν τους γονείς του χαρακτήρα τους.