Starfield: Έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια στην ιστορία του Steam πριν καν κυκλοφορήσει

Εντυπωσιακά και τα streaming νούμερα
02 Σεπτεμβρίου 2023 01:00
Starfield: Έγινε ένα από τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια στην ιστορία του Steam πριν καν κυκλοφορήσει

Το Starfield κυκλοφορεί στις 6 Σεπτεμβρίου για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Steam και Microsoft Store, καθώς και στις Xbox Series X και Xbox Series S κονσόλες, πλαισιώνοντας και τον κατάλογο του Xbox Game Pass από την πρώτη μέρα. Παρόλο όμως που το παιχνίδι ακόμη δεν έχει κυκλοφορήσει για όλους και παρόλο που μια μερίδα της κοινότητας περιμένει το ντεμπούτο του στη συνδρομητική υπηρεσία της Microsoft, τα πρώτα στατιστικά από το Steam είναι άκρως εντυπωσιακά.

Αναλυτικότερα, μέσα σε λίγες ώρες από τη στιγμή που ξεκλειδώθηκε η Early Access πρόσβαση για όσους αγόρασαν την Premium Edition έναντι 99,99€, το Starfield κατέγραψε 234,502 ταυτόχρονους παίκτες. Αυτό σημαίνει ότι αυτομάτως μπήκε στη λίστα με τα πιο επιτυχημένα παιχνίδια όλων των εποχών στο Steam.

To peak αυτό το τοποθετεί στην 42η θέση των παιχνιδιών με τους περισσότερους ταυτόχρονους παίκτες όλων των εποχών στο Steam. Το προηγούμενο αντίστοιχο παιχνίδι της Bethesda, το Fallout 4, βρίσκεται στην 16η θέση, με το εντυπωσιακό ρεκόρ των 472,962 παικτών σε μια χρονική στιγμή, ενώ το ρεκόρ του The Elder Scrolls V: Skyrim είναι οι 287,411 ταυτόχρονοι παίκτες.

Για την ιστορία, εντυπωσιακό ήταν και το ξεκίνημα του παιχνιδιού στις streaming πλατφόρμες, όπου πάνω από 500 χιλιάδες θεατές συντονίστηκαν ταυτόχρονα για να παρακολουθήσουν πλάνα από το RPG της Bethesda.