Starfield: Υπάρχει ήδη mod που φτιάχνει ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα

Η κοινότητα ήρθε να σώσει την κατάσταση
01 Σεπτεμβρίου 2023 21:03
Starfield: Υπάρχει ήδη mod που φτιάχνει ένα από τα μεγαλύτερα παράπονα

Εν τέλει, αυτό που φοβόντουσαν πολλοί PC gamers ήταν αλήθεια. Η early access έκδοση του Starfield κυκλοφόρησε πριν μερικές ώρες και τελικά το παιχνίδι όντως δεν έχει DLSS. Πρόκειται για την εξαιρετικά χρήσιμη τεχνολογία upscaling της Nvidia, η οποία πολλαπλασιάζει το framerate στις συμβατές GPUs, αφού επιτρέπει στη μηχανή γραφικών να κάνει render που προσεγγίζει την native ποιότητα, από αρκετά μικρότερες αρχικές αναλύσεις.

Πριν την κυκλοφορία του τίτλου υπήρχαν φήμες πως αυτό γίνεται εξαιτίας του αποκλειστικού συμβολαίου της Bethesda με την AMD, το οποίο ίσως να της απαγόρευε να προσθέσει την τεχνολογία του ανταγωνιστή της. Μετά την κατακραυγή που ακολούθησε όμως, η AMD το αρνήθηκε αυτό, αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε το ίδιο: Το Starfield κυκλοφόρησε μόνο με την τελευταία έκδοση της FSR 2 τεχνολογίας της AMD.

Παρόλο, όμως, που η εξέλιξη αυτή μπορεί να μοιάζει απογοητευτική για πολλούς PC gamers με Nvidia κάρτες γραφικών, η κοινότητα ήρθε να σώσει την κατάσταση. Συγκεκριμένα, δεν χρειάστηκαν μέρες, αλλά μόλις ώρες, για το πρώτο DLSS mod. Ειδικότερα, ο modder PureDark δημιούργησε το ‘Starfield Upscaler – Replacing FSR2 with DLSS or XeSS’, το οποίο κάνει ακριβώς αυτό που υπόσχεται.

Το εν λόγω mod αντικαθιστά το FSR 2 της AMD με την DLSS τεχνολογία για τους παίκτες με Nvidia κάρτα γραφικών ή με το XeSS για αυτούς με Intel GPUs. Κάπως έτσι, όλοι, ανεξαρτήτως hardware, μπορούν να απολαύσουν τη μέγιστη δυνατή απόδοση στον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Σε περίπτωση που ενδιαφέρεστε, μπορείτε να κατεβάσετε εντελώς δωρεάν το mod από το nexusmods, πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το Starfield αναμένεται να κυκλοφορήσει -κανονικά- για τα Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στις 6 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, θα είναι από την πρώτη μέρα διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pass.