Το μέλλον του Starfield το 2024: Νέοι τρόποι ταξιδιού, χάρτες, expansion, νέοι μηχανισμοί, κ.α.

Όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε το 2024
21 Δεκεμβρίου 2023 17:28
Το μέλλον του Starfield το 2024: Νέοι τρόποι ταξιδιού, χάρτες, expansion, νέοι μηχανισμοί, κ.α.

Η χρονιά έχει φτάσει σχεδόν στο τέλος της και έτσι η Bethesda έκανε τώρα τον υπολογισμό της, αποκαλύπτοντας μερικά νέα στατιστικά για το μεγάλο της RPG που κυκλοφόρησε φέτος, το Starfield, καθώς και τι μπορούν οι παίκτες να περιμένουν εντός του 2024.

Ξεκινώντας με τα στατιστικά, από τη στιγμή που το Starfield κυκλοφόρησε στις αρχές του Σεπτεμβρίου μέχρι και στις 20 Δεκεμβρίου, περισσότεροι από 13 εκατομμύρια παίκτες ξεκίνησαν να ταξιδεύουν στον τεράστιο διαστημικό του κόσμο. Συνολικά, η κοινότητα έπαιξε πάνω από 22 εκατομμύρια ημέρες, με την μέση διάρκεια ενασχόλησης ανά παίκτη να ξεπερνά τις 40 ώρες. Μέσα από το infographic που ακολουθεί στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε ακόμη περισσότερα.

Περνώντας τώρα στο μέλλον και σε όσα έρχονται, η Bethesda διευκρίνισε ότι η επόμενη μεγάλη αναβάθμιση του Starfield θα έρθει τον Φεβρουάριο. Στόχος της είναι από εκείνο το σημείο και έπειτα να κυκλοφορεί updates ανά έξι εβδομάδες. Αυτές οι ενημερώσεις θα περιλαμβάνουν από quality-of-life βελτιώσεις, μέχρι νέο περιεχόμενο και νέα χαρακτηριστικά.

Η Bethesda τόνισε πως έχει ακούσει το feedback και έτσι θα προσθέσει στο Starfield νέους τρόπους να ταξιδεύουν οι παίκτες. Επιπροσθέτως, η περιήγηση στις πόλεις θα γίνει ευκολότερη, καθώς θα προστεθούν χάρτες. Συνεχίζοντας και το ship building θα βελτιωθεί, με νέες επιλογές, όπως περισσότερα διακοσμητικά.

Σημαντικές αλλαγές θα έρθουν και στο gameplay, με την Bethesda να προσθέτει νέες επιλογές για να κάνουν οι παίκτες ευκολότερη ή πιο προκλητική την εμπειρία, πέρα από τους τυπικούς βαθμούς δυσκολίας. Για παράδειγμα, οι παίκτες θα έχουν επιλογές για πτυχές όπως τα carry capacity, cargo access distance, ship damage και vendor credits, ενώ θα προστεθούν και νέοι survival μηχανισμοί.

Στις αρχές του νέου χρόνου θα έρθει και η επίσημη υποστήριξη για mods, μέσα από τα Creations. Το παιχνίδι θα αποκτήσει το δικό του exporter και ένα νέο Creation Kit. Στόχος της Bethesda είναι να βοηθήσει την modding κοινότητα, η οποία τονίζει πως είναι εξαιρετικά σημαντική για τα παιχνίδια της.

Τέλος, έγινε γνωστό πως καθοδόν βρίσκεται και το πρώτο μεγάλο πακέτο επέκτασης, ονόματι Shattered Space. Αυτό θα προσθέσει νέο story περιεχόμενο, νέες τοποθεσίες, νέο gear και πολλά ακόμη.

Για την ιστορία, το Starfield έγινε διαθέσιμο αρχικά την 1 Σεπτεμβρίου για όσους παίκτες προτίμησαν την Premium Edition, καταφθάνοντας για όλους τους κατόχους Xbox Series X και Xbox Series S κονσολών, και όλους τους PC gamers στις 6 Σεπτεμβρίου.