Cyberpunk 2077: Η CD Projekt εξηγεί γιατί θα κυκλοφορήσει μόνο ένα expansion

Όταν στο The Witcher 3 κυκλοφόρησαν δύο μεγάλα story expansions
31 Αυγούστου 2023 16:05
Cyberpunk 2077: Η CD Projekt εξηγεί γιατί θα κυκλοφορήσει μόνο ένα expansion

To The Witcher 3: Wild Hunt συνοδεύτηκε μήνες μετά το λανσάρισμά του από δύο μεγάλα expansions, τα "Hearts of Stone" και "Blood & Wine". Υπήρχε η πεποίθηση ότι την ίδια συνταγή θα ακολουθήσει η CD Projekt RED και για το Cyberpunk 2077, το οποίο αν και ταλαιπωρήθηκε πολύ στις αρχές, τώρα έχει στρώσει για τα καλά. Μάλιστα με την έλευση του 2.0 Update θα στρώσει μια και καλή και θα λάμψει ακόμη περισσότερο, με πληθώρα βελτιώσεων σε κάθε τομέα του. 

Μόνο που τελικά δε θα γίνει έτσι και το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty θα είναι το μοναδικό expansion που θα κυκλοφορήσει για το φιλόδοξο open-world RPG της, με την πολωνική εταιρία να εξηγεί τώρα το "γιατί". 

Στο πλαίσιο ενός Q&A Session με τους επενδυτές της CD Projekt, ο Michal Nowakowski, είπε: "Όπως ανακοινώσαμε εδώ και καιρό, δε θα κάνουμε ούτε δεύτερο ούτε τρίτο expansion. Αυτό θα είναι το μοναδικό expansion του παιχνιδιού και δεν έχει να κάνει με τα νούμερα ή το πόσο ευχαριστημένοι ή όχι είμαστε με τις πωλήσεις ή κάτι σχετικό."

Θέλοντας να εξηγήσει περαιτέρω την απόφαση της CD Projekt ο Nowakowski δήλωσε ότι ο κυριότερος λόγος ήταν τεχνικής φύσεως, αφού η εταιρία μεταβαίνει στην Unreal Engine 5, έχοντας αναπτύξει τα παιχνίδια της στην ιδιόκτητη Red Engine.

"Ήταν μια τεχνολογικής φύσεως απόφαση για να είμαι ειλικρινής. "Αυτή είναι η τελευταία φορά που δουλεύουμε με την RedEngine προς το παρόν τουλάχιστον, και στο άμεσο μέλλον, όπως γνωρίζετε, θα δουλεύουμε με την Unreal Engine της Epic. Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους αποφασίσαμε ότι αυτό θα ήταν το μοναδικό expansion". δήλωσε χαρακτηριστικά. 

H έλευση του expansion θα φέρει επίσης και το 2.0 Update του τίτλου, εντελώς δωρεάν για όλους τους κατόχους του, και το οποίο θα φέρνει πολλές από τις βελτιώσεις του όπως νέα όπλα, ανανεωμένο skill tree, νέα μέρη της πόλης, αναβαθμίσεις, περισσότερα quests, βελτιωμένο combat οχημάτων και υψηλότερο level cap.

Πρόσφατα, μάθαμε επίσης ότι ένα μεγάλο μέρος της ομάδας που ανέπτυξε το "Phantom Liberty" expansion μεταφέρθηκε στο "Polaris", το project με την κωδική ονομασία που αλλιώς ξέρουμε ως The Witcher 4. 

Το Cyberpunk 2077: Phantom Liberty αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 26 Σεπτεμβρίου για τα PC, PS5 και Xbox Series X|S.