Alan Wake 2: Ανατριχίλα και δέος προκαλούν τα νέα πλάνα του survival horror τίτλου της Remedy

Απευθείας από τη σκηνή της Gamescom 2023
22 Αυγούστου 2023 23:23
Alan Wake 2: Ανατριχίλα και δέος προκαλούν τα νέα πλάνα του survival horror τίτλου της Remedy

Το καλύτερο το άφησε για το τέλος ο Geoff Keighley, καθώς στο κλείσιμο του Opening Night Live της Gamescom 2023 ανέβηκε στη σκηνή η Remedy Games, με εκπρόσωπο -ποιον άλλον- τον Sam Lake για να παρουσιάσει ένα νέο εντυπωσιακό trailer για το άκρως αναμενόμενο Alan Wake 2

Ο Sam Lake ως creative director του παιχνιδιού και της Remedy, προλόγισε το Alan Wake 2 λέγοντας πως για πρώτη φορά κατάφεραν να αναμείξουν με τον πιο ομαλό τρόπο live-action cutscenes και gameplay. Έναν στόχο που η Remedy είχε οραματιστεί με το Quantum Break, αργότερα είδαμε σε μεγαλύτερο βαθμό και με διαφορετική υλοποίηση στο Control, αλλά τώρα μετουσιώνεται με τον καλύτερο τρόπο.

13 χρόνια μετά το πρώτο παιχνίδι, ο Alan Wake επιστρέφει και βρίσκεται ακόμη παγιδευμένος στο εφιαλτικό Dark Place με σκοπό να δραπετεύσει από αυτό. Όπως ανέφερε ο Lake στη σκηνή το Opening Night Live, το Dark Place είναι μια εναλλακτική πραγματικότητα που δημιουργείται από τους εφιάλτες του Wake και ότι έχει γράψει στα βιβλία του και έχει φανταστεί, πρακτικά μετουσιώνεται εκεί. Έτσι, το gameplay στο Dark Place θα είναι πιο βάναυσο και με survival horror στοιχεία.

Δείτε το Alan Wake 2 Gamescom 2023 trailer

Λίγα λόγια για το Alan Wake II 

Για την ιστορία, το Alan Wake II θα έχει δύο campaigns. Το καθένα θα έχει το δικό του στυλ και mood. Έτσι, το campaign της Saga Anderson είναι για παράδειγμα εμπνευσμένο από την λατρεμένη σειρά True Detective και την υποψήφια για Όσκαρ ταινία, Se7en. Μάλιστα, έχει διευκρινιστεί ότι ενώ το παιχνίδι θα παραμείνει linear και δεν θα ακολουθήσει το trend των open-world, θα έχει “open area” gameplay, με πιο ανοιχτές και μεγάλες περιοχές που οι παίκτες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν, αν το επιθυμούν.

Το Alan Wake II θα κυκλοφορήσει λοιπόν στις 27 Οκτωβρίου για PC, PlayStation 5 και Xbox Series X|S.