To Baldur's Gate 3 έσπασε ξανά ρεκόρ!

Συνεχίζει την απίστευτη πορεία του
16 Αυγούστου 2023 13:13
To Baldur's Gate 3 έσπασε ξανά ρεκόρ!

Το Baldur's Gate 3 έχει γίνει επίσημα το υψηλότερα βαθμολογημένο παιχνίδι του 2023 στο Metacritic, αφού όπως σας ενημερώσαμε κατάφερε να ξεπεράσει το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom. Ωστόσο, αυτό δεν είναι το μοναδικό εντυπωσιακό του επίτευγμα, αφού συνεχίζει να σπάει ρεκόρ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το αριστουργηματικό RPG της Larian Studios συνεχίζει να προσελκύει ολοένα και περισσότερους παίκτες. Έτσι, πριν μερικές ώρες κατέγραψε στο Steam πάνω από 870 χιλιάδες ταυτόχρονους παίκτες, πλησιάζοντας σε απόσταση αναπνοής το αντίστοιχο ρεκόρ του Hogwarts Legacy στην πλατφόρμα. Αναλυτικότερα, την Κυριακή 13 Αυγούστου ήταν ταυτόχρονα συνδεδεμένοι και έπαιζαν Baldur's Gate 3 στο Steam 875,343 παίκτες. Το ρεκόρ του Harry Potter παιχνιδιού είναι οι 879,308 παίκτες.

Προφανώς, το τεράστιο νούμερο του Baldur's Gate 3 είναι άκρως εντυπωσιακό και παρόλο που ο τίτλος δεν κατάφερε -ακόμα- να γίνει ο πιο επιτυχημένος του 2023 στο Steam, καταλαμβάνει την ένατη θέση στο chart όλων των εποχών. Αναλυτικά η πρώτη δεκάρα ακολουθεί παρακάτω.

Το Baldur's Gate 3 κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC, ενώ αναμένεται στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 και για το PlayStation 5.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό. Το παιχνίδι διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και ατελείωτες διακλαδώσεις, ενώ υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες.