Το Baldur's Gate 3 ξεπέρασε το Tears of the Kingdom στο Metacritic

Αν και ακόμη έχει αισθητά λιγότερα reviews
10 Αυγούστου 2023 18:13
Το Baldur's Gate 3 ξεπέρασε το Tears of the Kingdom στο Metacritic

Το Baldur’s Gate 3 κυκλοφόρησε στο PC στις 3 Αυγούστου και έχει ήδη σημειώσει μια εξαιρετική πορεία, αφού πρόσφατα μάθαμε ότι ξεπέρασε τους 814.000 ταυτόχρονους παίκτες στο Steam. Ωστόσο, τις τελευταίες ώρες, ο τίτλος της Larian Studios έφτασε και στην κορυφή του γνωστού site βαθμολογιών, Metacritic.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή, το Baldur’s Gate 3 έχει 97/100 Metascore στο εν λόγω site και είναι το πιο υψηλά βαθμολογημένο παιχνίδι του 2023. Ναι, το παιχνίδι έχει ξεπεράσει και το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, το οποίο έχει 96/100.

Αξίζει όμως να αναφερθεί, ότι το Baldur’s Gate 3 έχει ακόμη αισθητά λιγότερα reviews από το Zelda, αφού έχει μόλις 14 κριτικές στο Metacritic σε αντίθεση με το Tears of the Kingdom που έχει 145. Αυτό σημαίνει, ότι κατά πάσα πιθανότητα, το πόνημα της Larian Studios ίσως πέσει από την κορυφή του Metacritic, όσο προστίθενται νέες κριτικές.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, πρόκειται φυσικά για sequel της ιστορικής Baldur's Gate σειράς που ξεκίνησε το 1998 και θεωρείται ευρέως ως μία από τις καλύτερες όλων των εποχών στο είδος της. Το παιχνίδι θα ακολουθεί μια ομάδα εξερευνητών, οι οποίοι μολύνονται από ένα μυστηριώδες παράσιτο που τους δίνει παράξενες δυνάμεις και τους συνδέει με ένα αρχαίο κακό.

Το παιχνίδι θα διαθέτει μια βαθιά ιστορία με πολλαπλά τέλη και διακλαδώσεις, ενώ θα υπάρχει co-op, καθώς και το Dungeon Master mode που επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν και να μοιράζονται τις δικές τους περιπέτειες.

Αν πατήσετε εδώ θα διαβάσετε ένα πρόσφατο άρθρο μας που θα σας πάει στα παρασκήνια του παιχνιδιού.

Στα παρασκήνια του Baldur's Gate 3, που ίσως να είναι το RPG της χρονιάς

Το Baldur's Gate 3 κυκλοφορεί από τις 3 Αυγούστου 2023 για το PC και στις 6 Σεπτεμβρίου 2023 για το PlayStation 5.

Εμείς παίξαμε το παιχνίδι και μπορείτε να δείτε τις πρώτες μας εντυπώσεις μας μέσα από το ολοκαίνουργιο New Game Plus που ανέβηκε σήμερα στο κανάλι του InFeRnoBraVeHeart.