Ασταμάτητες οι πωλήσεις του GTA V σχεδόν 10 χρόνια μετά - Ξεπέρασαν τις 185 εκατ. παγκοσμίως

Τα νεότερα στοιχεία του τελευταίου τριμήνου δείχνουν ότι πούλησε όσο άλλα παιχνίδια θα ονειρεύονταν
09 Αυγούστου 2023 11:03
Ασταμάτητες οι πωλήσεις του GTA V σχεδόν 10 χρόνια μετά - Ξεπέρασαν τις 185 εκατ. παγκοσμίως

Κοντεύει να συμπληρώσει μια δεκαετία στην αγορά το Grand Theft Auto V και έχοντας περάσει πλέον αισίως από τρεις γενιές κονσολών (κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2013 πρώτη φορά στα PS3/Xbox 360) θα πρέπει να θεωρείται ως το παιχνίδι με τις τόσο σαρωτικές πωλήσεις σε τόσο μεγάλο βάθος χρόνου στην ιστορία. 

Τα νούμερά του συνεχίζουν να αποτελούν "case study" για τη βιομηχανία καθώς για ένα ακόμη τρίμηνο οι πωλήσεις του GTA V αυξήθηκαν και μάλιστα κατά πολύ. Σύμφωνα με την οικονομική αναφορά της Take-Two για το περασμένο τρίμηνο οι πωλήσεις του Grand Theft Auto V ξεπέρασαν τα 185 εκατομμύρια συνολικά, κάτι που σημαίνει ότι σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, πούλησε επιπλέον 5 εκατομμύρια σε αυτό το διάστημα. Πρόκειται για νούμερα που άλλα παιχνίδια στη θέση του κάνουν μόνο στα όνειρά τους σε τέτοιο διάστημα. 

Χάρη στην πορεία του GTA Online, το οποίο παραμένει ζωντανό και η Rockstar Games φροντίζει συνεχώς να το φρεσκάρει με δωρεάν updates και του NBA 2K23, που αποτελεί μια "σταθερά" για την Take-Two, ανέβηκαν τα έσοδα κατά 20% δηλαδή στα $1.2 δισεκατομμύρια, αν και οι αναλυτές περίμεναν να είναι λιγάκι υψηλότερα στα $1.21 δις. 

Εν μέσω του ντόρου που προκάλεσε το port του Red Dead Redemption στα PS4/ Switch, έγινε γνωστό ότι το Red Dead Redemption 2 έχει πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 55 εκατομμύρια αντίτυπα, σημειώνοντας αύξηση της τάξης των 2 εκατομμυρίων αντιτύπων σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. 

Εξίσου καλά τα πήγε το NBA 2K23 που ανέβασε τις πωλήσεις του κατά 2 εκατομμύρια σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, φτάνοντας πλέον τα 13 εκατ. αντίτυπα