The Last Hope: Εξαφανίστηκε από το Nintendo Switch η απομίμηση του The Last of Us

Η Sony πήρε τα μέτρα της
01 Αυγούστου 2023 18:39
The Last Hope: Εξαφανίστηκε από το Nintendo Switch η απομίμηση του The Last of Us

Η απομίμηση του The Last of Us εξαφανίστηκε από το Nintendo eShop. Στις 5 Ιουλίου σάς είχαμε ενημερώσει με σχετική είδηση ότι κυκλοφόρησε ένα παιχνίδι στο Nintendo Switch, το οποίο είχε κάποιες…ομοιότητες με το The Last of Us του PlayStation. Το παιχνίδι αυτό ονομαζόταν The Last Hope και όπως έλεγαν πολλοί, έμοιαζε υπερβολικά με τον επιτυχημένο τίτλο της Naughty Dog.

Το παιχνίδι είχε γίνει viral στο διαδίκτυο, ωστόσο φαίνεται ότι άντεξε λίγο, καθώς όπως μαθαίνουμε τώρα, η Sony πήρε τα μέτρα της.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταφέρει το Eurogamer, το The Last Hope έχει κατέβει πλέον από το επίσημο ψηφιακό κατάστημα της Nintendo και δεν υπάρχει για αγορά. Εκτός από αυτό, έχουν κατέβει και όλα τα trailers του παιχνιδιού από το YouTube, λόγω copyrights από την Sony.

Αξίζει να αναφερθεί, ωστόσο, ότι όσοι έχουν αγοράσει το παιχνίδι συνεχίζουν να έχουν πρόσβαση σε αυτό και μπορούν να το παίξουν κανονικά, όπως μεταφέρει το Eurogamer. Παρ’ όλα αυτά, φαίνεται ότι κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να το αγοράσει.

Εάν επισκεφθείτε αυτή την στιγμή την επίσημη σελίδα του παιχνιδιού στο Nintendo eShop θα δείτε ένα 404 μήνυμα που λέει ότι η σελίδα δεν υπάρχει. Μπορείτε να δείτε το μήνυμα που εμφανίζεται πατώντας εδώ.

Το Eurogamer προσπάθησε να μιλήσει με την Sony και την Nintendo για να σχολιάσουν, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Οι ομειότητες με το The Last of Us ήταν πολλές όπως έλεγαν διάφοροι gamers. Το παιχνίδι ξεκινούσε με μια μελωδική μουσική που θύμιζε τις συνθέσεις του Gustavo Santaolalla, ενώ η βασική θεματολογία του έχει να κάνει με ζόμπι πανδημία που έχει ξεσπάσει. Βέβαια, σε αντίθεση με το The Last of Us, τα πράγματα έπαιρναν μια πιο sci-fi τροπή, αφού υπήρχε και ταξίδι στο χρόνο. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής, ήταν ο Brian Lee, ένας πράκτορας της κυβέρνησης που στάλθηκε στο μέλλον για να ερευνήσει την πανδημία. Στην προσπάθειά του αυτή συναντά ένα κορίτσι που έχει ολόιδια εμφάνιση με την Ellie και ψάχνει φάρμακα, αν και δεν είναι μολυσμένη. Η Eva, όπως λέγεται στο The Last Hope συντροφεύει έπειτα τον παίκτη στο ταξίδι.