Υπάρχει μια απομίμηση του The Last of Us στο Nintendo Switch

Γνωρίστε το The Last Hope
05 Ιουλίου 2023 18:04
Υπάρχει μια απομίμηση του The Last of Us στο Nintendo Switch

Θυμάστε τον κλώνο του God of War που είχε κυκλοφορήσει στις Xbox κονσόλες πέρυσι και είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου; Τώρα, όπως ανακάλυψε το μέσο Eurogamer, κάτι αντίστοιχο συνέβη στο ψηφιακό κατάστημα του Nintendo Switch, οπού πωλείται μια απομίμηση του The Last of Us.

Ο λόγος γίνεται για το The Last Hope, το οποίο κανονικά ζητά £8.99, αλλά αυτή την περίοδο είναι σε προσφορά έναντι £0.99. Τόσο το όνομά του όσο και το κεντρικό του εικαστικό παραπέμπουν στο πολυβραβευμένο παιχνίδι της Naughty Dog, ωστόσο οι διαφορές δε σταματούν εκεί.

Η ρεπόρτερ Victoria Kennedy του Eurogamer αποφάσισε να αγοράσει και να δοκιμάσει το παιχνίδι, αναφέροντας πως οι ομοιότητες είναι...πολλές! Το παιχνίδι ξεκινά με μια μελωδική μουσική που θυμίζει τις συνθέσεις του Gustavo Santaolalla και το βασικό του θέμα είναι μια ζόμπι πανδημία που έχει ξεσπάσει.

Βέβαια, σε αντίθεση με το The Last of Us, τα πράγματα εδώ παίρνουν μια πιο sci-fi τροπή, αφού υπάρχει και ταξίδι στο χρόνο. Ο κεντρικός πρωταγωνιστής, ο Brian Lee, είναι ένας πράκτορας της κυβέρνησης που στάλθηκε στο μέλλον για να ερευνήσει την πανδημία. Στην προσπάθειά του αυτή συναντά ένα κορίτσι που έχει ολόιδια εμφάνιση με την Ellie και ψάχνει φάρμακα, αν και δεν είναι μολυσμένη. Η Eva, όπως λέγεται στο The Last Hope συντροφεύει έπειτα τον παίκτη στο ταξίδι.

Βέβαια, παρόλο που το παιχνίδι υπόσχεται ‘Engaging Gameplay’ και ‘Immersive Graphics’, όπως μπορείτε να δείτε και από το υλικό που ακολουθεί, κάτι τέτοιο μάλλον δεν ισχύει…

Για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημη τοποθέτηση από τη Sony ή τους developers του The Last Hope. Βέβαια, η προκειμένη περίπτωση δεν μοιάζει και τόσο ακραία όσο η περσινή God of War αντιγραφή που καταπατούσε τα πνευματικά δικαιώματα του PlayStation, οπότε ενδεχομένως το παιχνίδι να παραμείνει διαθέσιμο στο Nintendo eShop.