Το κανονικό PS5 μόλις άλλαξε όνομα

Η Sony φαίνεται πως προετοιμάζει το έδαφος για το PS5 Slim
28 Ιουλίου 2023 20:20
Το κανονικό PS5 μόλις άλλαξε όνομα

Ναι, καλά διαβάσατε. Όσο περίεργο και αν ακούγεται, το PS5 άλλαξε όνομα στο Amazon, τη μεγαλύτερη εταιρία στον κόσμο όσον αφορά την online πώληση αγαθών και υπηρεσιών.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, από τη στιγμή που το PS5 πρωτοκυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2020, στο Amazon, όπως και στα ράφια των καταστημάτων παγκοσμίως, υπήρχαν δύο εκδόσεις, το PlayStation 5 και το PlayStation 5 Digital Edition. Ειδικότερα, όσον αφορά την κανονική έκδοση, αυτή με την ικανότητα ανάγνωσης Blu-ray δίσκων, το όνομα στο Amazon ήταν απλώς 'PlayStation 5 Console'.

Τώρα, η έκπτωση που ισχύει εδώ και κάποιες ημέρες στην Ελλάδα για το PS5 έγινε διαθέσιμη και στο εξωτερικό και περιέργως το Amazon Αγγλίας άλλαξε όχι μόνο την τιμή, αλλά και το όνομα! Από 'PlayStation 5 Console' το σύστημα πλέον φέρει την ονομασία 'PlayStation 5 Standard Console'.

Η παρατήρηση αυτή ήρθε στα φώτα της δημοσιότητας από το γνωστό μέσο Digital Foundry, το οποίο τόνισε πως ενδέχεται να συνέβη για να προετοιμαστεί το έδαφος για την άφιξη του PS5 Slim. Πράγματι, δίνοντας τα τρία διαφορετικά ονόματα PlayStation 5 Standard, PlayStation 5 Digital Edition και -ίσως- PlayStation 5 Slim, οι καταναλωτές θα μπορούσαν να είναι πιο σίγουροι για το προϊόν που αγοράζουν και να μην υπάρχουν μπερδέματα, όσο παραμένει στοκ και για τις τρείς εκδόσεις στα ράφια.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε πως σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες το νέο PS5 Slim ενδέχεται να αποκαλυφθεί σε ένα νέο PlayStation Showcase τον Αύγουστο του 2023. Η κυκλοφορία του αναμένεται τον Σεπτέμβριο του 2023, σε ίδια τιμή με το PS5 Digital Edition, δηλαδή €449 στην Ελληνική αγορά.

Οι φήμες θέλουν η Sony να καταργεί τις δύο εκδόσεις του PS5 (απλή και Digital) και αντιθέτως να προσφέρει μόνο αυτή τη νέα Slim έκδοση που θα μπορεί προαιρετικά να αναβαθμιστεί με ένα αποσπώμενο μέσο ανάγνωσης δίσκων, αν ο χρήστης το επιθυμεί. Πρακτικά το νέο PS5 θα είναι μια παραλλαγή του PS5 Digital Edition που θα μπορεί όμως να αποκτήσει και δυνατότητα ανάγνωσης Blu-ray για τους παίκτες με retail συλλογές.