Η Ubisoft ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει τελικά με τις διαγραφές λογαριασμών

Μετά το πρόσφατο viral περιστατικό
25 Ιουλίου 2023 13:43
Η Ubisoft ξεκαθαρίζει τι συμβαίνει τελικά με τις διαγραφές λογαριασμών

Πρώτο θέμα συζήτησης στους gaming κύκλους έγινε τα τελευταία εικοσιτετράωρα το περιστατικό της διαγραφής του Ubisoft λογαριασμού ενός χρήστη που είχε καιρό να συνδεθεί σε αυτόν.

Συγκεκριμένα, ο ισχυρισμός ήταν πως αν δεν συνδεθείς για δύο χρόνια στο Ubisoft account σου μπορείς να το χάσεις, με αποτέλεσμα να μην έχεις ούτε πρόσβαση στα ψηφιακά παιχνίδια που έχεις αγοράσει από τον γαλλικό κολοσσό. Προφανώς αυτό πυροδότησε αμέσως συζητήσεις σχετικά με τα ψηφιακά παιχνίδια γενικότερα, αναζωπυρώνοντας το debate για το αν είναι καλύτερα ή όχι από τα retail.

Εν τέλει η Ubisoft ήρθε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και την -όπως φαίνεται- παρεξήγηση. Η εταιρία τόνισε πως αν κάποιος χρήστης έχει αγορασμένα παιχνίδια, τότε ο λογαριασμός του δε διαγράφεται. Παράλληλα, επισήμανε πως είναι υποχρεωμένη να διαγράφει τους λογαριασμούς των ανενεργών Ευρωπαίων χρηστών, εξαιτίας της σχετικής νομοθεσίας της ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη δήλωση που παραχώρησε στο Wccftech.

Η επίσημη απάντηση της Ubisoft:

Εδώ και πολλά χρόνια, εφαρμόζουμε τη διαδικασία διαγραφής λογαριασμών σύμφωνα με τις απαιτήσεις της GDPR νομοθεσίας (άρθρο 5.1.e σχετικά με την υποχρέωση περιορισμού της περιόδου διατήρησης δεδομένων). Οι πολιτικές μας είναι ευθυγραμμισμένες με τις νομικές απαιτήσεις και με τα πρότυπα του κλάδου. Το μέτρο αυτό λειτουργεί επίσης ως προστασία των παικτών μας από απάτες.

Η διαγραφή λογαριασμού ακολουθεί μια πολύ αυστηρή διαδικασία. Ως εκ τούτου, λαμβάνουμε υπόψη τα 4 ακόλουθα κριτήρια πριν από τη διαγραφή ενός λογαριασμού:

  • Η gaming δραστηριότητα του λογαριασμού από τη στιγμή της δημιουργίας του.
  • Οι βιβλιοθήκες του λογαριασμού: οι λογαριασμοί που περιλαμβάνουν αγορασμένα PC παιχνίδια δεν είναι επιλέξιμοι για διαγραφή.
  • Η διάρκεια αδράνειας του λογαριασμού, δηλαδή η τελευταία είσοδος στο οικοσύστημά μας (συμπεριλαμβανομένων των παιχνιδιών της Ubisoft στο Steam και σε άλλες πλατφόρμες).
    • Στην πράξη, μέχρι σήμερα, δεν έχουμε διαγράψει ποτέ λογαριασμούς που ήταν ανενεργοί για λιγότερο από 4 χρόνια.
  • Η ύπαρξη ενεργής συνδρομής που συνδέεται με το λογαριασμό.

 Σε κάθε περίπτωση, πριν η διαγραφή γίνει οριστική, αποστέλλονται τρία μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στον παίκτη σε διάστημα 30 ημερών, μέσα από τα οποία προσφέρεται η επαναφορά του λογαριασμού του. Επιπλέον, εάν ο χρήστης προσπαθήσει να συνδεθεί κατά τη διάρκεια του διαστήματος των 30 ημερών, θα λάβει αυτόματα μια προειδοποίηση και έναν σύνδεσμο για την επανενεργοποίηση του λογαριασμού του.

Tags: