Οι developers των Amnesia θα αφήσουν για λίγο τα horror games

Αλλάζει η Frictional Games
22 Ιουλίου 2023 22:23
Οι developers των Amnesia θα αφήσουν για λίγο τα horror games

Δε χωρά αμφιβολία πως η Frictional Games είναι μια από τις πιο ταλαντούχες ομάδες όσον αφορά το horror genre, έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στην κατηγορία με εμπειρίες όπως τα Amnesia και το SOMA. Ωστόσο, μετά και το Amnesia: The Bunker που κυκλοφόρησε πρόσφατα, η ομάδα φαίνεται πως είναι έτοιμη να πάει σε λιγότερο γνώριμα νερά.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, στο πλαίσιο μια συνέντευξης στο 80.lv, ο creative director του στούντιο, Thomas Grip, αποκάλυψε μερικές πρώτες πληροφορίες για τα επόμενα βήματα της Frictional. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, η ομάδα σκοπεύει «να εξερευνήσει θέματα εκτός από το να κάνει τρομακτικά πράγματα».

Αναλυτικότερα, δήλωσε:

Στη Frictional δουλεύουμε τα παιχνίδια ολιστικά. Αυτό παίζει καθοριστικό ρόλο στην εμφάνιση και την αίσθηση των τίτλων μας. Αν και όλα τα παιχνίδια μας είναι horror με κάποιο τρόπο, αυτό που πραγματικά προσπαθούμε να κάνουμε είναι να πετύχουμε ένα είδος 'playable immersion'. Στα horror games τα συναισθήματα βρίσκονται φυσικά στο επίκεντρο. Τα βιντεοπαιχνίδια διαπρέπουν πραγματικά σε αυτό. Ωστόσο, εξερευνούμε επίσης θέματα εκτός από το να κάνουμε τρομακτικά πράγματα.

Για τα μελλοντικά projects μας, νομίζω ότι θα περιορίσουμε λίγο τις πτυχές του τρόμου, προκειμένου να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση σε άλλες συναισθηματικές ιδιότητες. Είμαι σίγουρος ότι τα παιχνίδια αυτά θα εξακολουθούν να μοιάζουν με εμπειρίες της Frictional. Το immersion, το προσωπικό ταξίδι και το ολιστικό όραμα είναι αυτά που βλέπω ως καθοριστικά χαρακτηριστικά ενός παιχνιδιού της Frictional - όχι μόνο το horror καθαυτό.

Για την ιστορία, το Amensia: The Bunker κυκλοφόρησε στις 6 Ιουνίου του 2023 για τα PS4, Xbox One, Xbox Series X|S και PC. Το παιχνίδι είναι διαθέσιμο και στη συνδρομητική υπηρεσία Xbox Game Pas, ενώ μπορείτε να το απολαύσετε εξ ολοκλήρου και μέσα από το πρόσφατο livestream των Unboxholics.