Ο Shigeru Miyamoto εξηγεί γιατί τα Pikmin δεν είναι τόσο επιτυχημένα όσο τα Mario και τα Zelda

Νέες δηλώσεις από τον δημιουργό
21 Ιουλίου 2023 18:37
Ο Shigeru Miyamoto εξηγεί γιατί τα Pikmin δεν είναι τόσο επιτυχημένα όσο τα Mario και τα Zelda

Το Pikmin 4 κυκλοφόρησε σήμερα για το Nintendo Switch και ο Shigeru Miyamoto μίλησε για τον τίτλο, ενώ μετέφερε μεταξύ άλλων και τις σκέψεις του σχετικά με το γιατί η σειρά δεν έχει γνωρίσει την ανάλογη επιτυχία όπως συμβαίνει με άλλα franchise της Nintendo.

Δίνοντας μια νέα συνέντευξη στο επίσημο site της Nintendo, ο Miyamoto εξήγησε γιατί η σειρά Pikmin δεν έχει την ίδια απήχηση σε σχέση με τα Super Mario ή τα Zelda. Ο διάσημος δημιουργός πιστεύει ότι η δυσκολία που έχει, ειδικά όσον αφορά τα controls και το βάθος στο gameplay, είναι ο κύριος παράγοντας, ενώ η ομάδα ανάπτυξης προσπάθησε πολύ να κάνει αυτές τις πτυχές ενδιαφέρουσες και όχι δύσκολες.

Υπήρξαν τρία παιχνίδια στη σειρά μέχρι τώρα, από το Pikmin έως το Pikmin 3 και προσωπικά πάντα αναρωτιόμουν: Γιατί δεν έχουν εκτιναχθεί περισσότερο οι πωλήσεις τους; Παρόλο που είναι τόσο διασκεδαστικά; Γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι τόσο δύσκολα παιχνίδια;

Καταλαβαίνω ότι οι άνθρωποι το βρίσκουν δύσκολο σαν παιχνίδι, αλλά νομίζω ότι η δύναμη του franchise έγκειται στη σχέση με τη θνησιμότητα. Εάν κάτι είναι μη αναστρέψιμο, πρέπει να βρεις τον τρόπο να αποτρέψεις ανεπιθύμητα πράγματα από το να συμβούν. Για να προσπαθήσετε να αποτρέψετε τον θάνατο του Pikmin, πρέπει να εξασκηθείτε στο «Dandori». Για εμένα, αυτό κάνει το Pikmin τόσο μοναδικό.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι βρίσκουν το Pikmin δύσκολο για δύο λόγους: τα controls και το βάθος του gameplay. Πέρασα πολύ καιρό σκεπτόμενος πως θα μπορούσαμε να μεταφέρουμε αυτά τα δύο ως ενδιαφέρονται και όχι ως δύσκολα.

Το πολυαναμενόμενο sequel της γνωστής strategy σειράς θα φέρει την κάμερα πολύ πιο κοντά στο έδαφος, ενώ θα προσθέσει και ένα νέο είδος από Pikmin, τα Ice Pikmin που μπορούν να παγώσουν το νερό ή τους εχθρούς.

Το νέο βίντεο του Pikmin 4 σάς εξηγεί τι ακριβώς κάνουν αυτά τα πλάσματα (ΒΙΝΤΕΟ)

Παράλληλα, στο νέο τίτλο θα έχετε τη δυνατότητα να δημιουργήσετε το δικό σας εξερευνητή και η κεντρική αποστολή σας θα είναι να σώσετε τον Olimar και τους Rescue Corps που έχουν συντριβή σε έναν μυστηριώδη πλανήτη.

Το Pikmin 4 κυκλοφορεί σήμερα, 21 Ιουλίου, αποκλειστικά για το Nintendo Switch.