Diablo 4: Οργή στην κοινότητα - Ξεκίνησαν να κάνουν review-bombing

Μετά το τελευταίο update
20 Ιουλίου 2023 16:33
Diablo 4: Οργή στην κοινότητα - Ξεκίνησαν να κάνουν review-bombing

Για άλλη μια φορά, η Blizzard είναι αντιμέτωπη με ένα φαινόμενο, το οποίο είχε να διαχειριστεί πολλές φορές στο παρελθόν, με χαρακτηριστικά παραδείγματα τα Diablo Immortal  και Warcraft III: Reforged. Συγκεκριμένα, αμέτρητοι εκνευρισμένοι σκληροπυρηνικοί fans έχουν αρχίσει να κάνουν review-bombing το Diablo 4!

Όλα ξεκίνησαν μετά το πρόσφατο patch 1.1.0 του παιχνιδιού αυτή την εβδομάδα, λίγο πριν το ξεκίνημα της Season of the Malignant. Η αμφιλεγόμενη ενημέρωση είχε ως στόχο την βελτίωση του balance του παιχνιδιού, αλλά αντίθετα φαίνεται να έκανε nerf όλα τα classes σε όλους τους τομείς. Το χειρότερο από όλα; Κατέστησε τους Sorcerers ουσιαστικά άχρηστους στο end game. Πρακτικά, η ενημέρωση, η οποία υποτίθεται ότι θα διόρθωνε προβλήματα στο gameplay, αντ' αυτού προκάλεσε έντονη οργή μεταξύ των φανατικών παικτών.

Κάπως έτσι, το subreddit του παιχνιδιού έχει μετατραπεί σε ψηφιακό πεδίο μάχης, με οργισμένους fans να απειλούν να απεγκαταστήσουν το Diablo 4 και να κατακεραυνώνουν την Blizzard που απλά έκανε το παιχνίδι "μη-διασκεδαστικό". Αναμενόμενα, η οργή των fans βρήκε άλλη μια διέξοδο εκτόνωσης: τη Metacritic σελίδα του παιχνιδιού. Μέσα σε λίγες ώρες, ο καταιγισμός αρνητικών κριτικών κοκκίνησε τη βαθμολογία των User Reviews του Diablo 4, η οποία αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο 2,7 για την PC έκδοση και συνεχίζει να πέφτει με ραγδαίους ρυθμούς.

Στα περισσότερα αυτά reviews οι παίκτες επικρίνουν το παιχνίδι ως μονότονο, ζητούν επιστροφές χρημάτων και κατηγορούν την Blizzard ότι αδιαφορεί για την πιστή βάση του Diablo. Πολλοί χαρακτηρίζουν το patch ως το "χειρότερο στην ιστορία του gaming" και για περισσότερα παρακάτω μπορείτε να βρείτε ένα βίντεο από τον streamer Asmongold που εξηγεί τι συνέβη.

Να σημειωθεί πως οι αντιδράσεις είναι τόσο έντονες που ο επικεφαλής ανάπτυξης της παγκόσμιας κοινότητας του Diablo, Adam Fletcher, ανακοίνωσε ήδη ότι η Blizzard θα κάνει σύντομα ένα stream για να μιλήσει στην κοινότητα σχετικά με την αναταραχή.