EA Sports FC 24: Το νέο trailer δείχνει τα νέα gameplay χαρακτηριστικά του “νέου FIFA“

Δείτε το βίντεο διάρκειας 7 λεπτών και κατατοπιστείτε
18 Ιουλίου 2023 19:27
EA Sports FC 24: Το νέο trailer δείχνει τα νέα gameplay χαρακτηριστικά του “νέου FIFA“

Έτοιμοι για τη σέντρα του "νέου FIFA"; Η EA Sports πάντως δηλώνει και προσκαλεί τους ποδοσφαιρόφιλους στο ανανεωμένο ψηφιακό γήπεδο του EA Sports FC 24. Χάρη στο νέο gameplay βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν λίγο η εταιρία αναλύει όλα τα καινούργια και ανανεωμένα gameplay χαρακτηριστικά που θα συναντήσουν οι παίκτες και πως αλλάζουν την "παικτική" αίσθηση που αφήνει στο χειριστήριο το EA FC24. 

Η αρχή των πάντων στο gameplay του EA Sports FC 24 είναι η HyperMotion V τεχνολογία που φέτος επιστρέφει πιο εξελιγμένη από ποτέ προσφέροντας κινήσεις και animation με ακρίβεια χιλιοστών, αλλά και απαράμιλλη αυθεντικότητα σε σχέση με τους πραγματικούς ποδοσφαιριστές. Τα PlayStyles θα δίνουν ξεχωριστή οπτική και παικτική χροιά στον κάθε ποδοσφαιριστή, το οποίο θα επηρεάζει σημαντικά το gameplay, καθώς χάρη στα δεδομένα της Opta, θα μπορεί το παιχνίδι να αναπαριστά με αυθεντικό τρόπο τον τρόπο παιχνιδιού των αγαπημένων και κορυφαίων μπαλαδόρων του κόσμου.

Πολλοί είναι και οι τομείς που η ΑΙ συμβάλλει στο HyperMotion για να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη πιστότητα, όπως το "AI Mimic" που μιμείται την κινησεολογία των ποδοσφαιριστών, προσφέροντας τέτοια χαρακτηριστική λεπτομέρεια σε πάνω από 1.200 από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές του κόσμου. Τα physics της μπάλας βελτιώνονται και η ΕΑ τα ονομάζει AI True Flight Ball Physics, μια τεχνολογία στην οποία έχουν μελετηθεί χιλιάδες πάσες, σουτ, ελεύθερες εκτελέσεις και σέντρες από πραγματικούς αγώνες, ώστε να φτιάξουν όσο το δυνατόν πιο αληθινή οποιαδήποτε πιθανή τροχιά της μπάλας. 

Για φέτος, οι Precision κινήσεις και πάσες βελτιώνονται για να δώσουν ακόμη περισσότερο τον απόλυτο έλεγχο στον παίκτη. Τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά ήταν γνωστά εδώ και μερικά χρόνια στη σειρά PES/eFootball αλλά τώρα έρχονται και στο FC της ΕΑ. Έτσι πλέον υπάρχει η Precision ground pass, Precision λόμπα και Precision μακρινή μπαλιά. Επίσης δίνει την δυνατότητα να προσθέτετε φάλτσα όποτε το επιθυμείτε (Swerve on Demand) με συγκεκριμένο συνδυασμό κουμπιών (το LT/L2 είναι το modifier κουμπί + Δ/Y/Α/Χ).

Το ελεγχόμενο τρέξιμο (Controlled Sprint) προσφέρει μια νέα επιλογή στους επιτιθέμενους με το R1/RB, καθώς κινούνται με ταχύτητα γρηγορότερη του περπατήματος αλλά και χαμηλότερη του δυνατού τρεξίματος με RT/R2. Γενικότερα όλες οι αλλαγές της ΕΑ για το FC 24 είναι να δώσουν ακόμη περισσότερο βάθος και ακρίβεια σε πολλούς από τους ήδη υπάρχοντες μηχανισμούς. 

Ο Keegan Sabatino, gameplay producer, μαζί με άλλα στελέχη της gameplay ομάδας του EA FC24 τα εξηγούν αναλυτικά στο βίντεο διάρκειας 7 λεπτών που ακολουθεί. 

Δείτε το Gameplay Deep Dive του EA Sports FC 24

Αναλυτικότερα όλες τις νέες προσθήκες και βελτιώσεις στο gameplay του ΕΑ FC 24 θα τις βρείτε πατώντας εδώ

EA Sports FC24: Ποια πρωταθλήματα περιέχει το “νέο FIFA“

EA Sports FC 24: Ποιες ελληνικές και ξένες ομάδες θα περιλαμβάνονται 

Παρά την αλλαγή σε EAFC, ο "διάδοχος" των FIFA, θα περιλαμβάνει 19.000 και πλέον αθλητές, πάνω από 700 licensed ομάδες, 100 στάδια και 30 επίσημα πρωταθλήματα.

Το EA Sports FC 24 θα κυκλοφορήσει για τα PS5, Xbox Series X|S, PS4, Xbox One, Nintendo Switch και PC στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ όσοι το προπαραγγείλουν θα αποκτήσουν πρόσβαση σε αυτό από τις 22 Σεπτεμβρίου. 

Tags: