Star Wars Outlaws: Εντυπωσιακά τα μεγέθη των πλανητών - Συγκρίσιμα με τον χάρτη του AC Odyssey

Νέες εντυπωσιακές πληροφορίες για το πρώτο open-world Star Wars παιχνίδι δια χειρός Ubisoft
17 Ιουλίου 2023 22:54
Star Wars Outlaws: Εντυπωσιακά τα μεγέθη των πλανητών - Συγκρίσιμα με τον χάρτη του AC Odyssey

Το φιλόδοξο αλλά και άκρως εντυπωσιακό από την πρώτη ματιά Star Wars: Outlaws είναι αναμφίβολα ένα παιχνίδι-όνειρο για τους fans αλλά και ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα του 2024. Μπορεί πριν ένα μήνα να αποκαλύφθηκε στο πλαίσιο του Summer Game Fest 2023 και του Ubisoft Forward, αλλά τώρα μαθαίνουμε νέες πληροφορίες μέσα από το πρόσφατο τεύχος του EDGE Magazine. 

Συγκεκριμένα, ο creative director του τίτλου και της Massive Entertainment, Julian Gerighty αποκάλυψε τα μεγέθη των πλανητών που θα απαρτίζουν τον εξερευνήσιμο κόσμο του παιχνιδιού και επιβεβαίωσε ότι κάθε ένας πλανήτης θα είναι τόσο μεγάλος, που ακόμη και αν ο παίκτης τον διανύσει με ένα ταχύτατο όχημα θα του φανεί "σαν ταξίδι". Για να δώσει ένα πιο απτό παράδειγμα, ο Gerighty σύγκρινε τον κάθε πλανήτη του Star Wars: Outlaws, ο οποίος θα έχει μέγεθος συγκρίσιμο με 2-3 περιοχές από τον τεράστιο χάρτη του Assassin's Creed: Odyssey

Σα να μην έφτανε αυτό με τους τεράστιους πλανήτες, ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι κάθε περιοχή είναι "χειροποίητη" και πως η Massive δεν έφτιαξε μέσω procedural generation έναν ολόκληρο πλανήτη, όπως είχε ακουστεί παλιότερα. Θέλετε αναλυτικότερα όλες τις φρέσκες πληροφορίες που γνωστοποιήθηκαν για το "Outlaws"; Ορίστε η λίστα παρακάτω: 

  • Επικεντρώνεται στην "πλήρη ελευθερία προσέγγισης" όταν πρόκειται για συναντήσεις με NPCs και εχθρούς.
  • Στις αποκλειστικές αποστολές μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω του συστήματος φήμης σε ειδικές τιμές πωλητών και σε κλειδωμένες περιοχές. Αν δεν είστε στην καλή πλευρά μιας φατρίας, τότε μπορεί να στείλει ανθρώπους να σας κυνηγήσουν, η χρηματική τιμωρία είναι επίσης μέρος του.
  • Οι παίκτες δεν θα έχουν "απόλυτη ελευθερία κινήσεων" όσον αφορά τα διαστρικά ταξίδια. Δε θα μπορείτε να πετάξετε ελεύθερα πάνω από τον πλανήτη και θα υπάρχουν καθορισμένες περιοχές προσγείωσης και απογείωσης.
  • Ο Nix (εξωγήινος σύντροφος της πρωταγωνίστριας Vass) μπορεί να καθοδηγείται από τους παίκτες για να επιτίθεται στους εχθρούς, να ενεργοποιεί τα εκτός εμβέλειας διακόπτες, να προκαλεί αντιπερισπασμούς και να μαζεύει βαριά όπλα από πεσμένους εχθρούς. Η Massive λέει ότι ο Nix είναι σαν μια διασταύρωση μεταξύ του spiderbot του Watch Dogs, της Elizabeth του BioShock Infinite και του BD-1 από τα παιχνίδια Star Wars Jedi της EA.

  • Κάθε πλανήτης σχεδιάστηκε για να είναι αρκετά μεγάλος ώστε η διέλευση να μοιάζει με "ταξίδι ακόμα και με ένα όχημα που κινείται γρήγορα.
  • Ένας πλανήτης ισοδυναμεί με δύο έως τρεις από τις περιοχές του Assassin's Creed Odyssey.
  • Οι τοποθεσίες είναι όλες "χειροποίητες" και δεν υπάρχουν ολόκληροι πλανήτες φτιαγμένους μέσω procedural generation.
  • Το σκάφος Trailblazer της Vass είναι εμπνευσμένο από παιχνίδια της δεκαετίας του 1970 και φτιάχτηκε ώστε να είναι "πολύ, πολύ απλό".
  • Το παιχνίδι διαδραματίζεται μεταξύ του "Empire" και του "Jedi", οπότε η Massive μπορεί να μιμηθεί αυτή την "αίσθηση". Το στούντιο έχει αναπτύξει τεχνολογία που "μιμείται μερικούς από τους φακούς της δεκαετίας του 1970".
  • Ο σχεδιασμός του ανδροειδούς ND-5 (σύντροφος του Vass) προέρχεται από τα prequels.

Δείτε το 10 λεπτών gameplay του Star Wars: Outlaws

Tο "Outlaws" είναι το πρώτο open-world Star Wars παιχνίδι, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ubisoft και τα γεγονότα του λαμβάνουν χώρα ανάμεσα στο "The Empire Strikes Back" και το "The Return of the Jedi". Πρωταγωνίστρια είναι μια scoundrel αλά Han Solo, ονόματι Kay Vess την οποία υποδύεται η ηθοποιός Humberly Gonzalez. Μαζί της έχει το πλασματάκι της, Nix, αλλά και το πιστό σύντροφο droid της, τον ND-5. 

Όπως ανέφερε ο director του τίτλου, Julian Gerighty, η Vess έχει βάλει στόχο να φέρει εις πέρας τη μεγαλύτερη ληστεία που είδε ποτέ ο υπόκοσμος του γαλαξία του Star Wars. Έτσι θα αναλάβετε συμβόλαια και bounties γεμάτα ρίσκο και κίνδυνο, ενώ θα αντιμετωπίσετε τόσο την Αυτοκρατορία όσο και ό,τι απόβρασμα έχει βγάλει το Outer Rim και όχι μόνο.

Το Star Wars: Outlaws έρχεται το 2024 για τα Xbox Series X|S, PS5 και PC.