ΕΚΤΑΚΤΟ: Microsoft και PlayStation υπέγραψαν συμβόλαιο για το Call of Duty

Νέες εξελίξεις
16 Ιουλίου 2023 17:24
ΕΚΤΑΚΤΟ: Microsoft και PlayStation υπέγραψαν συμβόλαιο για το Call of Duty

Ο Phil Spencer μόλις προέβη σε μερικές πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις σχετικά με την εξαγορά της Activision Blizzard από την Microsoft. Σύμφωνα με τον ίδιο, λοιπόν, το PlayStation και η Microsoft υπέγραψαν συμβόλαιο που αφορά το Call of Duty.

Και οι δύο εταιρίες έδωσαν τα χέρια, με την Microsoft να δεσμεύεται ότι θα διατηρήσει τον τίτλο της Activision στις κονσόλες του PlayStation. Ωστόσο, το μήνυμα του Phil Spencer δεν κάνει σαφές εάν πρόκειται για μία συμφωνία που θα κρατήσει 10 χρόνια ή και περισσότερα, όπως είδαμε με άλλες εταιρίες, όπως την Nintendo.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι η Microsoft και το PlayStation έχουν υπογράψει μια δεσμευτική συμφωνία για τη διατήρηση του Call of Duty στο PlayStation μετά την εξαγορά της Activision Blizzard. Ανυπομονούμε για ένα μέλλον όπου οι παίκτες παγκοσμίως, θα έχουν περισσότερες επιλογές για να παίξουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Brad Smith, ο οποίος είναι Πρόεδρος στην Microsoft δήλωσε ότι από την πρώτη μέρα αυτής της εξαγοράς, η εταιρία έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών, των πλατφορμών, των προγραμματιστών και των καταναλωτών.

Ακόμη και αφού περάσουμε την γραμμή του τερματισμού για την έγκριση αυτής της συμφωνίας, θα παραμείνουμε επικεντρωμένοι στο να διασφαλίσουμε ότι το Call of Duty θα παραμείνει διαθέσιμο σε περισσότερες πλατφόρμες και σε πιο πολλούς καταναλωτές από ποτέ.

Όπως σας ενημερώσαμε πριν μερικές ώρες, και επίσημα η Microsoft έχει νομικά το ελεύθερο να ολοκληρώσει την εξαγορά της Activision Blizzard στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συγκεκριμένα, ο κύκλος της περιπετειώδους συμφωνίας φαίνεται πως φτάνει στο τέλος του, αφού το Εφετείο των Ηνωμένων Πολιτειών της Ενάτης Περιφέρειας αρνήθηκε το αίτημα της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου (FTC). Η ρυθμιστική αρχή ζητούσε έκτακτη βοήθεια για το μπλοκάρισμα της εξαγοράς της publishing εταιρίας, μετά την ήττα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο.