Το Access Controller του PlayStation 5 έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σύντομα
13 Ιουλίου 2023 18:34
Το Access Controller του PlayStation 5 έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας (ΒΙΝΤΕΟ)

Τον περασμένο Ιανουάριο η Sony είχε ανακοινώσει το Project Leonardo, ένα ειδικό χειριστήριο για το PlayStation 5 που προορίζεται για τα Άτομα με Αναπηρία, ώστε να παίζουν πιο άνετα τα αγαπημένα τους games. Με την ονομασία Access Controller, το νέο χειριστήριο του PS5 έχει πλέον ημερομηνία κυκλοφορίας και trailer.

Όπως ανακοίνωσε η Sony, το νέο χειριστήριο της κονσόλας πρόκειται να γίνει διαθέσιμο παγκοσμίως στις 6 Δεκεμβρίου στην τιμή των 89.99 ευρώ, ενώ όσοι επιθυμούν θα έχουν τη δυνατότητα να το προ-παραγγείλουν από τις 21 Ιουλίου. Το Access Controller του PS5 θα προσφέρει μια ευρεία γκάμα εναλλασσόμενων πλήκτρων και καπακιών που θα επιτρέπει στους παίκτες να δημιουργούν ουσιαστικά το δικό τους ξεχωριστό layout ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer παρακάτω:

Σας παρουσιάζουμε το χειριστήριο Access, ένα πολυχρηστικό σετ χειριστηρίου που μπορεί να εξατομικευθεί για να ανταποκριθεί στις διαφορετικές ανάγκες των παικτών, σχεδιασμένο σε στενή συνεργασία με την κοινότητα προσβασιμότητας για να βοηθάει τους παίκτες με αναπηρία να παίζουν πιο άνετα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Κάθε Access χειριστήριο θα περιλαμβάνει τα εξής στην συσκευασία:

  • Καπάκια αναλογικού μοχλού (κανονικό, θολωτό και σφαιρικό κάλυμμα μοχλού)
  • Καπάκια κουμπιών σε διάφορα σχήματα και μεγέθη, μεταξύ των οποίων:
  • Καπάκια κουμπιών μαξιλαριού
  • Επίπεδα καλύμματα κουμπιών
  • Φαρδύ επίπεδο καπάκι κουμπιών (το οποίο καλύπτει δύο υποδοχές κουμπιών)
  • Καπάκια κουμπιών με προεξοχή (τα οποία ωφελούν τους παίκτες με μικρότερα χέρια, καθώς τοποθετούνται πιο κοντά στο κέντρο)
  • Καμπυλωτά καπάκια κουμπιών (τα οποία μπορούν να πιεστούν αν τοποθετηθούν κατά μήκος της κορυφής ή να τραβηχτούν αν τοποθετηθούν κατά μήκος του κάτω μέρους του χειριστηρίου)
  • Εναλλασσόμενες ετικέτες κουμπιών για τους παίκτες ώστε να επισημαίνουν εύκολα τις εισόδους που αντιστοιχούν σε κάθε κουμπί

Θα περιλαμβάνει επίσης ένα "toggle mode", το οποίο θα επιτρέπει στους παίκτες να κρατούν μόνιμα πατημένο ένα κουμπί πιέζοντας το, όπως συμβαίνει με το πλήκτρο Caps Lock. Αυτό θα είναι χρήσιμο για τους παίκτες που δυσκολεύονται σωματικά να κρατήσουν πατημένο ένα κουμπί για μεγάλο χρονικό διάστημα, όπως για παράδειγμα για την επιτάχυνση σε ένα παιχνίδι αγώνων.

Επιπροσθέτως, το Access μπορεί να συνδυαστεί με την προσθήκη ενός DualSense χειριστηρίου ή και ενός ακόμη Access, δημιουργώντας ένα εικονικό χειριστήριο. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να βοηθήσει κάποιος δεύτερος παίκτης ή η εμπειρία να προσαρμοστεί ακόμη περισσότερο με επιπλέον κουμπιά και περιφερειακά. Μπορεί να τοποθετηθεί σε επίπεδη επιφάνεια, να περιστρέφεται 360 μοίρες και ακόμη να βιδωθεί σε μια βάση ή τρίποδο.

Θα προσφέρει και ένα ειδικό πλήρως παραμετροποίησιμο UI εντός του μενού του PS5, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω:

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το Access Controller πατώντας εδώ.