Θα ζαλιστείτε με τον αριθμό των developers του Diablo IV

Εντυπωσιάζει ακόμη και μπροστά στο Red Dead Redemption 2
12 Ιουλίου 2023 14:19
Θα ζαλιστείτε με τον αριθμό των developers του Diablo IV

Το Red Dead Redemption 2 είναι μια από τις μεγαλύτερες παραγωγές που έχουμε δει ποτέ στη gaming βιομηχανία, αφού μια ομάδα με περισσότερους από 1600 developers έφερε εις πέρας το project, με τα επίσημα credits να περιλαμβάνουν περίπου 3000 ονόματα. Τώρα, το Diablo IV ήρθε να καταρρίψει κάθε ρεκόρ, αφού σύμφωνα με τις πληροφορίες του MobyGames δεν υπάρχει παιχνίδι με μεγαλύτερα credits.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, ο αριθμός των ανθρώπων που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στην ανάπτυξη του Diablo IV ξεπερνά τις 9.000! Ειδικότερα, στα credits υπάρχουν 9,166 ονόματα, αριθμός-ρεκόρ στη gaming βιομηχανία.

Αναλύοντας τα νούμερα, οι περισσότεροι άνθρωποι καταπιάστηκαν με τον ήχο του παιχνιδιού, αφού υπάρχουν πάνω από 2,464 καταχωρήσεις στα credits για σχετικούς ρόλους. Προφανώς, παρά πολλοί είναι voice actors για τις διάφορες γλώσσες που υποστηρίζει το παιχνίδι, ενώ 26 άτομα έκαναν ηχητικά εφέ για τα πλάσματα του κόσμου του Diablo.

Στα πιο τεχνικά, 902 developers καταπιάστηκαν με τα γραφικά και το εικαστικό, 397 ανέλαβαν το Quality Assurance, 193 τον σχεδιασμό, ενώ οι προγραμματιστές ήταν 394 στο σύνολο. Σαν fun fact, τα credits επιβεβαιώνουν πως κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης γεννήθηκαν 67 μωρά.

Φυσικά, η τεράστια αυτή κλίμακα της παραγωγής δεν είναι τυχαία, αφού και η Blizzard είναι γενικότερα μια κολοσσιαία ομάδα, με 9 εσωτερικά στούντιο/γραφεία και πολλαπλά παιχνίδια υπό ανάπτυξη ταυτόχρονα.

Για την ιστορία, το Diablo IV είναι διαθέσιμο από τις αρχές του Ιουνίου για τα PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X|S και PC, προσφέροντας cross-platform play και cross-progression, καθώς και co-op για έως και τέσσερις παίκτες, με την επιλογή για couch co-op δύο παικτών στις κονσόλες.

Το παιχνίδι κατάφερε από τις πρώτες ημέρες να σπάσει το ρεκόρ πωλήσεων όλων των εποχών της Blizzard και σύντομα αναμένεται να υποδεχθεί την πρώτη του σεζόν. Περισσότερα σχετικά με αυτή μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.