Το easter egg των Pokémon Red και Green που κανείς δεν είχε καταλάβει εδώ και 27 χρόνια

Στις 5 Ιουλίου γεννήθηκε ένα Pokémon…
10 Ιουλίου 2023 13:13
Το easter egg των Pokémon Red και Green που κανείς δεν είχε καταλάβει εδώ και 27 χρόνια

Ο Junichi Masuda, ο οποίος είναι ο ένας από τους τρεις δημιουργούς της Game Freak μοιράστηκε μέσα από τον επίσημο λογαριασμού του στο Twitter ένα μικρό easter egg, το οποίο δεν είχε βρει κανείς μέχρι σήμερα. Ο Masuda είναι ο «πατέρας» των Pokémon παιχνιδιών μαζί με τους Satoshi Tajiri και Ken Sugimori. Πλέον, είναι chief στην The Pokémon Company.

Στις πρώτες «κασέτες» που κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία, τις Pokémon Red (κόκκινη) και Pokémon Green (η πράσινη που δεν κυκλοφόρησε στα μέρη μας, διότι εμείς είχαμε την μπλε κασέτα) υπήρχε ένα easter egg πάνω σε ένα ημερολόγιο που έλεγε: 5 Ιουλίου Guyana.

Σε αυτή τη συγκεκριμένη ημερομηνία είχε ανακαλυφθεί το πρώτο Pokémon στην ιστορία, ένα μυθικό πλάσμα που γνωρίζουν όλοι. Ο Mew. Σύμφωνα με το tweet του Masuda, ήταν 5 Ιουλίου όταν ξεκίνησε και η ανάπτυξη των πρώτων παιχνιδιών, Pokémon Red και Pokémon Green.

Πρόκειται, λοιπόν, για ένα easter egg που αναφέρει πότε ήρθε η ιδέα των Pokémon και βρισκόταν πάντα εκεί, αλλά ποτέ κανείς δεν το γνώριζε, μέχρι τώρα.

Από τότε πέρασαν 27 χρόνια μιας και οι Pokémon Red και Green κυκλοφόρησαν στην Ιαπωνία στις 27 Φεβρουαρίου του 1996. Το tweet του Masuda έγινε viral και μετράει πάνω από 83.000 likes και 8.9 εκατομμύρια προβολές, με χιλιάδες fans να σχολιάζουν αυτό το easter egg που μέχρι πρότινος δεν γνώριζαν.

Το tweet του δημιουργού λέει: Στις 5 Ιουλίου, τα Pokémon γεννήθηκαν στην Ιαπωνία, εκεί όπου κάποτε «έζησε» και η Game Freak.

Σήμερα, ο Masuda αποκάλυψε την ακριβή ημέρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη της Pokémon Red και Pokémon Green στην Ιαπωνία και είναι ακριβώς η ίδια ημέρα που βρέθηκε η Mew.

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε, ο Mew βρέθηκε στην Guyana στις 5 Ιουλίου από έναν χαρακτήρα που ονομαζόταν Miyamoto. Αυτό το όνομα δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού αναφέρεται στον Shigeru Miyamoto της Nintendo που είχε δώσει το πράσινο φως τότε για να ξεκινήσει η ανάπτυξη του πρώτου Pokémon τίτλου. Ο Mew είναι το πρώτο μυθικό Pokémon και έχει μέσα του DNA από όλα τα Pokémon που υπάρχουν στο σύμπαν.

Στα μέρη μας, δεν είδαμε ποτέ την Pokémon Green, αφού η Nintendo κυκλοφόρησε στον υπόλοιπο κόσμο τις Pokémon Red και Pokémon Blue.

Tags: