Xbox - Activision: Πότε περιμένουμε την καθοριστική απόφαση από το δικαστήριο

Αυτές είναι οι επόμενες κρίσιμες ημερομηνίες
09 Ιουλίου 2023 11:34
Xbox - Activision: Πότε περιμένουμε την καθοριστική απόφαση από το δικαστήριο

Η κολοσσιαία εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft για 69 δισεκατομμύρια δολάρια ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022. Πλέον, ενάμιση χρόνο μετά, φαίνεται πως φτάνουμε στο τέλος των χρονοβόρων νομικών διαδικασιών. Συγκεκριμένα, μέσα σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε αν ο αμερικανικός κολοσσός θα πάρει το πράσινο φως από τις εναπομείναντες ρυθμιστικές αρχές παγκοσμίως που δεν έχουν εκδώσει ακόμη τα πορίσματά τους, ενώ πιθανότατα σε μερικές ώρες αναμένεται και απόφαση από το δικαστήριο στις ΗΠΑ.

Φυσικά, ο λόγος γίνεται για τη διαμάχη της Microsoft με την FTC, την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία προσπαθεί να μπλοκάρει την εξαγορά. Πλέον οι σχετικές ακροάσεις έχουν πραγματοποιηθεί και το μόνο που περιμένουμε είναι η τελική απόφαση από την δικαστή Jacqueline Scott Corley, η οποία δίχως υπερβολή θα κρίνει τα πάντα. 

Ο CEO της Activision Blizzard, Bobby Kotick, έχει δηλώσει ανοιχτά πως αν το FTC νικήσει στο δικαστήριο και λάβει όντως την άδεια να μπλοκάρει προσωρινά την εξαγορά, η εταιρία του δεν θα διαπραγματευτεί ξανά με τη Microsoft και θα εγκαταλείψει τη συμφωνία. Η διορία είναι φυσικά πολύ στενή, αφού στις 18 Ιουλίου το πρώτο συμφωνικό των δύο εταιριών λήγει και θα πρέπει να διαπραγματευτούν εκ νέου, κάτι που η Activision Blizzard φαίνεται πως δεν είναι πρόθυμη να κάνει. 

Μιας και οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες, παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα με όλα τα σημαντικά γεγονότα που περιμένουμε. Η λίστα προέρχεται από τον χρήστη Idas του gaming forum ResetEra. 

Αρχές Ιουλίου 2023 (πιθανότατα τη Δευτέρα 10 Ιουλίου): Η τελική απόφαση από την δίκη με την FTC.

11 Ιουλίου 2023: Προθεσμία για την υποβολή απαντήσεων στις παρατηρήσεις της αρχής της Νέας Ζηλανδίας. 

17 Ιουλίου 2023: Προθεσμία για τη Microsoft και την Activision για να καταθέσουν τα βασικά επιχειρήματά τους για έφεση στο CAT του Ηνωμένου Βασιλείου. 

17 Ιουλίου 2023: Τελική απόφαση από τη Νέα Ζηλανδία. 

Μεταξύ 10 Ιουλίου - 17 Ιουλίου 2023: Τελικές αποφάσεις από τον Καναδά, την Τουρκία και την Αυστραλία. 

18 Ιουλίου 2023 στις 11:59 μ.μ. (ώρα Αμερικής): Λήξη της δεύτερης παράτασης και της τελικής εξωτερικής ημερομηνίας για τη συμφωνία συγχώνευσης. Η Activision θα μπορούσε να παραιτηθεί από την εξαγορά και η Microsoft θα έπρεπε να καταβάλει αμοιβή τερματισμού ύψους 3.000.000.000 δολαρίων. Τα μέρη θα μπορούσαν να παρατείνουν ή ακόμη και να τροποποιήσουν τη συμφωνία της συγχώνευσης. 

19 Ιουλίου 2023: Προθεσμία για την επιβολή ή την τροποποίηση της τελικής απόφασης της CMA που απαγορεύει την εξαγορά. 

24 Ιουλίου 2023: Προθεσμία για την CMA να καταθέσει την επιχειρηματολογία της για την ακρόαση του CAT. 

28 Ιουλίου 2023: Έναρξη της κύριας ακρόασης της έφεσης στο CAT, με εκτιμώμενο χρόνο έξι ημερών. 

2 Αυγούστου 2023: Έναρξη της εσωτερικής δίκης της FTC (εάν πραγματοποιηθεί). 

Τέλη Αυγούστου/Σεπτέμβριος 2023: Η απόφαση του CAT.