Έφυγε από τη ζωή ο director του Beyond Good and Evil 2 σε ηλικία 40 ετών

Δεν ξέρουμε ακόμη την αιτία
06 Ιουλίου 2023 14:24
Έφυγε από τη ζωή ο director του Beyond Good and Evil 2 σε ηλικία 40 ετών

Ο game designer της Ubisoft, Emile Morel, ο οποίος είχε αναλάβει τα ηνία ενός εκ των μεγαλύτερων επερχόμενων projects του γαλλικού κολοσσού, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών.

Συγκεκριμένα, ο Morel ήταν ο νέος creative director του Beyond Good and Evil 2, έπειτα από πρόσφατη εσωτερική αναδιοργάνωση της ομάδας. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Kotaku από τον Φεβρουάριο, η Ubisoft είχε κάνει μεγάλες αλλαγές στην Ubisoft Montpellier, μιας και πολλοί developers ένιωθαν υπερβολικά πιεσμένοι. Πριν από το Beyond Good and Evil 2, ο Morel είχε εργαστεί και στο λατρεμένο Rayman Legends, καθώς και σε άλλα παιχνίδια της Ubisoft.

Τα δυσάρεστα νέα ήρθαν στα φώτα της δημοσιότητας από διάφορους συναδέλφους του Morel στο LinkedIn. Για παράδειγμα, ο Greg Hermittant, producer της Ubisoft Montpellier έγραψε:

Υπήρξες τόσο σπουδαίος και ευγενικός συνεργάτης όλα αυτά τα χρόνια στη Ubisoft. Είμαι ευγνώμων που συνεργάστηκα μαζί σου σε τόσα πολλά projects.

Αντίστοιχα, ο M. Gabreille Shrager,  πρώην narrative director του Beyond Good and Evil 2, έγραψε:

Αγαπημένος συνάδελφος για πάνω από μια δεκαετία στη Ubisoft Montpellier, γελάσαμε και κλάψαμε σε καλές και κακές στιγμές, και κυκλοφορήσαμε πολλά σπουδαία παιχνίδια μαζί. Ο Emile ήταν πολύ περήφανος για το Beyond Good and Evil 2, τους Space Monkeys και τα μέλη της ομάδας του. Θα μας λείψει πολύ.

Η αιτία του θανάτου του δεν έγινε γνωστή.